Соколац: Безбједносна ситуација на задовољавајућем нивоу

31.08.2020. 12:59
0
ИЗВОР: Катера

Чланови Форума за безбједност општине Соколац одржали су данас састанак на коме је закључено да је безбједносна ситуација на подручју ове локалне заједнице на задовољавајућем нивоу пред почетак нове школске године.

Састанку са начелником Сокоца Милованом Бјелицом присуствовали су командир и замјеник командира Полицијске станице Соколац, директори образовних установа, Установе за предшколско васпитање и представници локалне заједнице.

Према ријечима начелника Бјелице, повољна безбједносна ситуација резултат је рада локалне заједнице и надлежних институција.

- У циљу побољшања безбједности свих учесника у саобраћају, радили смо на поправци хоризонталне и вертикалне сигнализације као и на поставци свјетлосне сигнализације. Раније смо урадили видео-надзор који покрива градско подручје општине Соколац, а радови на освјетљењу улица, које нису прикључене на градску расвјету, наставиће се у наредном периоду - казао је Бјелица.

Слика

Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац истакао је да ће припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске спровести низ радњи које ће омогућити дјеци безбједан пут у школу и из школе.

- Акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“ припадници МУП-а спроводе сваке године од 25. августа до 30. септембра. У том периоду, присуство полицијских службеника биће појачано у зонама које се налазе у близини школа. Сваки вид ометања безбједног кретања ученика, од стране других учесника у саобраћају, биће на адекватан начин санкционисан - нагласио је Шаренац.

Припадници Полицијске станице Соколац у првих осам мјесеци 2020. године евидентирали су 32 саобраћајне незгоде које су за посљедицу имале лакше тјелесне повреде и материјалну штету.

Коментари 0
Повезане вијести
Бјелица се огласио након данашњег убиства у Сокоцу Бјелица се огласио након данашњег убиства у Сокоцу
Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац
Соколац без аутобуске станице: Неисплативост или закулисне игре локалних моћника? Соколац без аутобуске станице: Неисплативост или закулисне игре локалних моћника?
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    22h 53m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    8h 26m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    23h 3m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    8h 32m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    8h 30m
    0