Соколац: Идеални услови за спортисте привукли и хрватске атлетичаре

29.08.2019. 19:36
0
ИЗВОР: Срна

Прослављени атлетичар бивше Југославије Милован Савић, сада тренер у Атлетском клубу "Медулин" у Пули, као и млади хрватски репрезентативац атлетичар Марино Блоудек, бораве на Сокоцу гдје обављају висинске припреме за предстојећа такмичења.

Савић је рекао Срни да је од пријатеља из Сплита, који су раније боравили у овом мјесту, сазнао да на Сокоцу постоје идеални услови за висинске припреме спортиста на стадиону "Бара" са тартан стазом. 

"Услови за боравак спортиста су се додатно поправили отварањем хотела `Златни бор` у овом мјесту гдје постоје фантастични услови за боравак свих гостију, а посебно спортиста", навео је Савић. 

Он је, како каже, одлучио да на Сокоцу борави десет дана, до 4. септембра, гдје ће тренирати млади хрватски атлетичар Блоудек, који је прије двије године био јуниорски првак Европе на 800 метара. 

Овај прослављени југословенски и хрватски атлетичар овом приликом је препоручио спортистима да дођу на Соколац, гдје постоје сви услови за добре висинске припреме и пријатан боравак на подручју изнад 860 метара надморске висине. 

Савић и Блоудек, како кажу, очекују да им се у припремама на Сокоцу придруже, тренер сплитског "АКС"-а Јуре Божиновић са петорицом атлетичара из Сплита. 

Атлетичар Марино Блоудек је изразио задовољство условима тренига и боравка у хотелу "Златни бор" на Сокоцу и вјерује да ће му овај вид припрема добро доћи за предстојеће Хрватско државно првенство за млађе сениоре, 7. и 8. септембра, гдје ће учествовати, као и за наступ на митингу, којим ће овогодишња сезона за атлетичаре бити завршена. 

Блоудек је захвалио власницима овог хотела за пријатан боравак и представницима Атлетског клуба "Гласинац" који су им омогућили да користе терен на стадиону на Сокоцу. 

Милован Савић је прослављени југословенски и хрватски атлетичар, учесник на Олимпијским играма у Монтреалу /1976/ и Москви /1980/, освајач више медаља на европским првенствима, медитеранским играма на 400, 800, 1.000 метара и штафети четири пута 400 метара.

Коментари 0
Повезане вијести
Сара и Aлександар Лучић освојили три медаље на свесрпском купу Сара и Aлександар Лучић освојили три медаље на свесрпском купу
Потврђен антракс на подручју Сокоца Потврђен антракс на подручју Сокоца
Интензивна потрага за несталим Алијом Селимбашићем са Сокоца Интензивна потрага за несталим Алијом Селимбашићем са Сокоца
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 1m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 43m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 11m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 32m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 41m
    0