Sokolac: Idealni uslovi za sportiste privukli i hrvatske atletičare

29.08.2019. 19:36
0
IZVOR: Srna

Proslavljeni atletičar bivše Jugoslavije Milovan Savić, sada trener u Atletskom klubu "Medulin" u Puli, kao i mladi hrvatski reprezentativac atletičar Marino Bloudek, borave na Sokocu gdje obavljaju visinske pripreme za predstojeća takmičenja.

Savić je rekao Srni da je od prijatelja iz Splita, koji su ranije boravili u ovom mjestu, saznao da na Sokocu postoje idealni uslovi za visinske pripreme sportista na stadionu "Bara" sa tartan stazom. 

"Uslovi za boravak sportista su se dodatno popravili otvaranjem hotela `Zlatni bor` u ovom mjestu gdje postoje fantastični uslovi za boravak svih gostiju, a posebno sportista", naveo je Savić. 

On je, kako kaže, odlučio da na Sokocu boravi deset dana, do 4. septembra, gdje će trenirati mladi hrvatski atletičar Bloudek, koji je prije dvije godine bio juniorski prvak Evrope na 800 metara. 

Ovaj proslavljeni jugoslovenski i hrvatski atletičar ovom prilikom je preporučio sportistima da dođu na Sokolac, gdje postoje svi uslovi za dobre visinske pripreme i prijatan boravak na području iznad 860 metara nadmorske visine. 

Savić i Bloudek, kako kažu, očekuju da im se u pripremama na Sokocu pridruže, trener splitskog "AKS"-a Jure Božinović sa petoricom atletičara iz Splita. 

Atletičar Marino Bloudek je izrazio zadovoljstvo uslovima treniga i boravka u hotelu "Zlatni bor" na Sokocu i vjeruje da će mu ovaj vid priprema dobro doći za predstojeće Hrvatsko državno prvenstvo za mlađe seniore, 7. i 8. septembra, gdje će učestvovati, kao i za nastup na mitingu, kojim će ovogodišnja sezona za atletičare biti završena. 

Bloudek je zahvalio vlasnicima ovog hotela za prijatan boravak i predstavnicima Atletskog kluba "Glasinac" koji su im omogućili da koriste teren na stadionu na Sokocu. 

Milovan Savić je proslavljeni jugoslovenski i hrvatski atletičar, učesnik na Olimpijskim igrama u Montrealu /1976/ i Moskvi /1980/, osvajač više medalja na evropskim prvenstvima, mediteranskim igrama na 400, 800, 1.000 metara i štafeti četiri puta 400 metara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu
Potvrđen antraks na području Sokoca Potvrđen antraks na području Sokoca
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    14h 52m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    16h 43m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    16h 30m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    7h 56m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    10h 38m
    0