Соколац: Игуман Георгије обезбиједио пакете за 30 породица

23.12.2020. 12:36
0
ИЗВОР: СРНА

На Сокоцу је данас подијељено 30 пакета са основним животним намирницама за 30 породица из категорије лица са посебним потребама, социјално угрожене и вишечлане породице које је обезбиједио игуман Георгије из Манастира Свете Тројице у Озерковићима.

Члан соколачког Удружења за помоћ лицима са посебим потребама "Подршка" Свјетлана Боровчанин рекла је Срни да је игуман Георгије изразио жељу да у сусрет празнику Христовог рођења помогне породицама које су у стању социјалне потребе.

- Захвални смо игуману Георгију за помоћ, а још више Господу што је његовом вољом дошао овакав духовник на наше просторе да нас духовно окрепљује и шири љубав. Остајемо уз његов благослов да чувамо вјеру православну и помажемо једни друге - истакла је Боровчанинова.

Према њеним ријечима, пакети за 30 породица из категорија лица са посебним потребама, социјално угрожених, те вишечланих породица данас су уручени захваљујући волонтерима - члановима Планинарског друштва "Гласинац" и Удружења грађана "Свети Василије Острошки" са Сокоца.

Боровчанинова је нагласила да је Манастир Свете Тројице у Озерковићима данас мјесто окупљања вјерника, добронамјених и младих људи, молитвени дом који сваким даном привлачи већи број православних вјерника.

У Манастиру Свете Тројице у Озерковићима код Сокоца, осим копије иконе Мајке Божије Јерусалимске, чува се и дио моштију Светог Димитрија.

Манастир је изграђен на тромеђи општина Соколац, Рогатица и Пале и освештан 2005. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    14h 6m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    12h 8m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    11h 1m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    11h 6m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    10h 9m
    1