Sokolac: Iguman Georgije obezbijedio pakete za 30 porodica

23.12.2020. 12:36
0
IZVOR: SRNA

Na Sokocu je danas podijeljeno 30 paketa sa osnovnim životnim namirnicama za 30 porodica iz kategorije lica sa posebnim potrebama, socijalno ugrožene i višečlane porodice koje je obezbijedio iguman Georgije iz Manastira Svete Trojice u Ozerkovićima.

Član sokolačkog Udruženja za pomoć licima sa posebim potrebama "Podrška" Svjetlana Borovčanin rekla je Srni da je iguman Georgije izrazio želju da u susret prazniku Hristovog rođenja pomogne porodicama koje su u stanju socijalne potrebe.

- Zahvalni smo igumanu Georgiju za pomoć, a još više Gospodu što je njegovom voljom došao ovakav duhovnik na naše prostore da nas duhovno okrepljuje i širi ljubav. Ostajemo uz njegov blagoslov da čuvamo vjeru pravoslavnu i pomažemo jedni druge - istakla je Borovčaninova.

Prema njenim riječima, paketi za 30 porodica iz kategorija lica sa posebnim potrebama, socijalno ugroženih, te višečlanih porodica danas su uručeni zahvaljujući volonterima - članovima Planinarskog društva "Glasinac" i Udruženja građana "Sveti Vasilije Ostroški" sa Sokoca.

Borovčaninova je naglasila da je Manastir Svete Trojice u Ozerkovićima danas mjesto okupljanja vjernika, dobronamjenih i mladih ljudi, molitveni dom koji svakim danom privlači veći broj pravoslavnih vjernika.

U Manastiru Svete Trojice u Ozerkovićima kod Sokoca, osim kopije ikone Majke Božije Jerusalimske, čuva se i dio moštiju Svetog Dimitrija.

Manastir je izgrađen na tromeđi opština Sokolac, Rogatica i Pale i osveštan 2005. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    15h 6m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    20h 21m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    9h 49m
    2
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    11h 49m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    18h 7m
    0