Соколац: Општина подијелила 2.000 заштитних маски

26.03.2020. 11:49
0
ИЗВОР: Srna

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да је подијељено 2.000 од 10.000 поручених заштитних маски за запослене у локалној управи, установама и предузећима од значаја за ову општину.

Он је нагласио да су маске поручене код "Везионице" у Зворнику и да очекује већ сутра другу испоруку заштитних маски које ће бити подијељене свим лицима која у свом послу контактирају са грађанима.

Бјелица је истакао да су маске за заштиту од вируса корона јуче достављене здравственим и образовним установама,запосленима у локалној управи, Основном суду и Полицијској станици Соколац, "Ауторхерцу" - Пословна јединица Соколац, Радној јединици Соколац "Пошта Српске", Подручној јединици Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, Прихватном центру на Мајданима, установама, комуналним и другим предузећима чији је оснивач општина, те организацијама од значаја за ову локалну заједницу.

Он је додао да су великом броју запослених у овим установама и предузећима подијељене и заштитне рукавице.

Бјелица је подсјетио да тимови Волонтерског центра општине Соколац свакодневно допремају основне животне намирнице, средства за хигијену и лијекове на позив лица којима је овај вид помоћи неопходан, због болести или ограниченог кретања у складу са наредбом Републичког штаба за ванредне ситуације.

Општина Соколац према попису из 2013. године има 12.021 становника, од којих 2.711 пензионера. 

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 13m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 46m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 12m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 25m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 54m
    3