Соколац: Под здравственим надзором осам лица

11.05.2020. 11:31
0
ИЗВОР: Srna

На подручју Сокоца под здравственим надзором је осам лица, од којих је пет у локалном карантину, рекла је Срни Адријана Станар, директор Дома здравља "Др Љубомир Ћеранић".

Станарева је навела да је минулог викенда једно лице стављено под надзор, а за једно лице је истекла ова мјера заштите од ширења вируса корона.

Према њеним ријечима, до сада је на подручју општине Соколац под здравственим надзором 275 лица, док је за 267 особа ова мјера истекла.

Она је нагласила да је соколачки Дом здравља, након постепеног ублажавања мјера које су на снази ради спречавања ширења вируса корона, од данас почео да издаје љекарска увјерења за возаче.

Станарева је истакла да се од данас у овој установи могу обављати и систематски прегледи за упис првачића, према терминима који ће бити накнадно одређени у договору са падагошком службом у Основној школи "Соколац".

Према њеним ријечима, у овој установи су поново почели да узимају материјал и транспортују у Регионални центар за заштиту здравља Источно Сарајево, за издавање санитарних књижица.

-О свим наредним активностима и функционисању соколачког Дома здравља грађани ће бити благовремено обавијештени путем медија- поручила је Станарева.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 51m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 35m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 20m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 2m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 21m
    0