Соколац: Прве филмске пројекције након девет година

21.07.2020. 11:37
0
ИЗВОР: СРНА

Група од двадесетак младих ради на уређењу школског дворишта Средњошколског центра "Василије Острошки" на Сокоцу, да би у петак и суботу, 24. и 25. јула, на овом платоу био организован биоскоп на отвореном, речено је у Омладинској банци општине Соколац.

Координатор овог пројекта Ања Крсмановић рекла је да су се млади опредијелили за пројекат којим ће становницима Сокоца, првенствено младима бити омогућене филмске пројекције на отвореном, с обзиром на то да овом мјесту већ девет година недостаје биоскопска сала, уништена у пожару.

Она је навела да су пројекције филмова планиране од 21.00 час, у оквиру пројекта "Информиши се, уреди и приреди Соколац - филм фестивал" у вриједности 1.620 КМ.

Према њеним ријечима, уређење школског дворишта и постављање клупа за кино на отвореном, у којем учествују млади волонтери и група чланова соколачког Планинарског друштва "Гласинац", као партнери у овом пројекту, представља другу фазу пројекта, док су у првој фази промовисани пројекат и Омладинска банка.

Крсмановићева је прецизирала да ће због епидемиолошке ситуације пројекцији филмова на платоу соколачког Средњошколског центра моћи да присуствује до 50 гледалаца и да ће бити испоштоване све мјере заштите Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације.

- Нажалост, не можемо све становнике позвати, јер је здравље најбитније, па смо пласирали 70 улазница, али се надамо да ће ово бити примјер другима и да ће организација оваквих догађаја постати традиција - нагласила је Крсмановићева.

Она је додала да ће овај пројекат Фондација "Мозаик" подржати грантом од 770 КМ, а допринос заједнице и општине Соколац ће бити 850 КМ.

Општина Соколац је једна од 49 општина које су обухваћене програмом Омладинска банка у БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила
Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
Обиљеженe 22 годинe од смрти Жељка Марковића Обиљеженe 22 годинe од смрти Жељка Марковића
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    40m
    0
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    15h 1m
    0
  • Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста
    20h 39m
    1
  • Ванилице са орасима
    21h 28m
    0
  • Шахиста Предраг Батинић првак Града Источно Сарајево
    16h 32m
    0