Соколац: Слиједе тестирања особа које су биле у контакту са првозараженом

20.04.2020. 12:04
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју општине Соколац нема новозаражених вирусом корона, осим женске особе млађе животне доби која се од четвртка 16. априла налази у Болници "Србија", рекао је данас командант Општинског штаба за ванредне стуације Милован Бјелица.

Он је нагласио да ће у наредним данима бити узети узорци за тест на вирус корона од 26 од укупно 40 лица са којима је првозаражена била у контакту неколико дана прије утврђивања налаза.

Бјелица је навео да у тај број спадају и особе из трговинских радњи у које је то лице долазило, те медицински радници у Дому здравља и упослени у лабараторији М-ЛАБ на Сокоцу гдје је то лице обавило лабараторијске претраге и упућено на преглед у Дом здравља.

Он је истакао да нема мјеста паници, али да се грађани не опуштају већ да поштују донесене наредбе о обавезном ношењу заштитних маски и рукавица на јавним мјестима, да се придржавају утврђеног растојања код социјалних контаката, а да је најбоље да остану код куће.

Према његовим ријечима, на поручју општине Соколац није било нарушавања полицијског часа од суботе у 15.00 до јутрос у 5.00 часова.

Директор Дома здравља на Сокоцу Адријана Станар рекла је Срни да су данас узети узорци на вирус корона од неколико лица са којима је заражена особа била у директоном контакту, а осталих 40 лица која су се пријавила у ову установу су лица са којима није била у директном контакту.

Станарова је нагласила да ће у Дому здравља и у овом случају поступати у складу са упоствима и препорукама Министарства здравља и социјална заштите Републике Српске.

На Сокоцу је 18. априла први случај заразе вирусом корона утврђен код млађе женске особе која је са респираторним проблемима у четвртак 16. априла примљена у Болницу "Србија".

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    12h 9m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    1h 51m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    12h 15m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    12h 13m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    11h 4m
    0