Соколац: Сутра скраћен рад продавница, пекара и месара

30.04.2020. 13:55
0
ИЗВОР: СРНА

Општински Штаб за ванредне ситуације Соколац забранио је кретање на подручју ове општине у наредна три дана од 12.00 до 5.00 часова, а сутра је дозвољен рад само драгсторима, пекарама и месарама, и то до 11.30 часова.

Наредба о забрани кретања донесена је данас у складу са ранијим закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, према којем је забрањено кретање од сутра у подне до суботе, 2. маја, у 5.00 часова.

Забрана кретања биће на снази од суботе, 2. маја, у подне до недјеље, 3. маја у 5.00 часова, те поново и у недјељу од 12.00 до понедјељка, 4. маја, у 5.00 часова.

Ова мјера, како је наведено у наредби Општинског штаба, не односи се на здравствене раднике, лица којима је неопходна здравствена помоћ, припаднике полиције, агенција за спровођење закона и организација које врше јавна овлашћења, који су на задатку, лица која имају потврде и издате дозволе за кретање, те домаће и стране превознике у друмском саобраћају уз потребну документацију.

Другом наредбом Штаба за ванредне ситуације општине Соколац, забрањена је дјелатност у вријеме трајања забране кретања свим трговинским радњама, драгсторима, пекарама, ауто-механичарским радњама, ауто-праоницама и осталим занатским радњама личне услужне дјелатности, субјектима који се баве доставом хране, пијацама на отвореном, бензинским пумпама, пољопривредним апотекама и апотекама, осим у хитним случајевима када грађани могу позвати дежурну апотеку на број 066-297-514.

Овом наредбом предвиђено је да сутра скраћено могу да раде само драгстори, пекаре и месаре.

Коментари 0
Повезане вијести
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    23h 13m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    22h 44m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    19h 0m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    14h 55m
    3
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    23h 7m
    0