Соколац: У суботу 4. фестивал изворног српског пјевања

15.10.2020. 10:46
0
ИЗВОР: СРНА

Четврти фестивал изворног српског пјевања биће одржан у суботу, 17. октобра, на Сокоцу уз примјењивање свих мјера заштите од вируса корона, а за учешће се пријавило 35 изворних група, пет гуслара и један фрулаш.

Манифестација "Соколац 2020" одржава се у оквиру пројекта Удружења за информативно културну дјелатност "Свети Сава" са Пала, у партнерству са соколачким Културно-умјетничким друштвом "Завичај".

Координатор овог пројекта Недељко Жугић рекао је да ће овај фестивал суфинансирати Министарство спољних послова Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, са око 2.480 КМ.

Жугић је истакао да пројекат подразумијева јавну продукцију на првој интернет телевизији "Људи говоре", чији је оснивач.

Он је нагласио да ће Фествал бити одржан уз поштовање свих мјера заштите Републичког и општинског Штаба за ванредне ситуације због пандемије вируса корона, тако да у затвореном простору неће бити окупљено више од 50 лица, а изворне групе ће наступати према утврђеној сатници без могућности дужег задржавања у просторији.

Жугић је нагласио да је циљ пројекта очување српске баштине са подручја из којих изворне групе долазе, уз нагласак на пјевове, упјевавања и натпјевавања.

Фестивал ће почети у 10.00 часова етно-ресторану "Кум".

Коментари 0
Повезане вијести
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    16h 26m
    10
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    23h 7m
    13
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    3h 30m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    15h 14m
    0
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    13h 41m
    0