Соколац: У вртићу се спроводе све епидемиолошке мјере

07.03.2021. 10:29
0
ИЗВОР: СРНА

У соколачком вртићу настављен је редован рад без прекида, након што је прошле седмице потврђено да у овој установи нема позитивних на вирус корона, осим једне васпитачице, која се на вријеме јавила љекару, рекла је Срни директор Биљана Косорић.

Она је навела да су почетком прошле седмице тестиране све васпитачице, помоћно особље и група дјеце са која којима је та васпитачица радила, те додала да су код свих 44 тестираних налази били негативни, па је вртић наставио неометано да ради.

Према њеним ријечима, од почетка епидемије у вртићу се спроводе све епидемиолошке мјере, од редовне дезинфекције простора, јутарње тријаже и забране усласка назапосленима.

Косорићева подсјетила да је соколачки вртић у протеклих годину дана два пута прекидао рад - први пут као и све установе овог типа од 24. марта до 18. маја, а други од почетка новембра до 7. децембра прошле године, из превентивних разлога због епидемиолошке ситуације и извођења радова по пројекту "Енергетска ефикасност", односно уградње топлотне изолације на објекту установе.

У соколачком вртићу у шест васпитно-образовних група борави око 130 дјеце. 

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    18h 37m
    12
  • Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
    21h 41m
    0
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    13h 21m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    12h 34m
    0
  • Шта треба да знате о дозвољеном минусу у банци?
    23h 25m
    0