Соколац: Уручене награде за најуспјешније литерарне радове

21.05.2024. 17:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Соколачким ученицама Милици Боровчанин, Маријани Вукотић и Теји Савчић уручене су награде за најуспјешније литерарне радове о теми "Романија, херојски завичај романијских бригада", у оквиру програма обиљежавања 32 године од оснивања Прве романијске пјешадијске и Друге романијске моторизоване бригаде.

За најбоље ликовне радове на ову тему награде су уручене ученицама Маји Грујић, Вањи Симић и Катарини Тошић.

Борачка организација општине Соколац је поводом обиљежавања 21. маја - Дана романијских бригада, у сарадњи са наставницима српског језика и ликовне културе, расписала 15. маја конкурс на коме су учествовали ученици основне и средње школе.

У културном дијелу програма у Парохијском дому Цркве Светог пророка Илије посјетиоци су могли да погледају изложене ликовне радове и чују првонаграђени литерарни рад.

У музичком дијелу програма учестовали су гуслар Немања Цуровић и вокални солисти Ивана Грујић и Стефан Томанић, те Културно-умјетничко друштво "Завичај".

Прва романијска пјешадијска бригада одликована Медаљом Петра Мркоњића, а Друга романијска моторизована бригада Одредном Немањића.

На Сокоцу су данас обиљежене 32 године од оснивања Прве романијске пјешадијске и Друге моторизован романијске бригаде Војске Републике Српске кроз које је током Одбрамбено-отаџбинског рата прошло више од 15.000 бораца од којих је бранику отаџбине животе положило њих 565.

Коментари 0
Повезане вијести
„Насиље није опција, заједно смо и љепши и јачи“ – поручили ученици власеничке средње школе (ФОТО/ВИДЕО) „Насиље није опција, заједно смо и љепши и јачи“ – поручили ученици власеничке средње школ...
У СШЦ на Сокоцу планиран упис 108, а у Рогатици 88 ученика У СШЦ на Сокоцу планиран упис 108, а у Рогатици 88 ученика
Вања Симић ученик генерације у Основној школи „Соколац“ Вања Симић ученик генерације у Основној школи „Соколац“
Најчитаније
 • Ухапшен због пуцњаве у Палама
  9h 15m
  0
 • Концерт Жељка Самарџића вечерас у спортској дворани на Тргу Србије
  8h 37m
  1
 • Марија Карађорђевић, српска краљица која заслужује поштовање равно светици
  7h 55m
  2
 • Мошти Свете Текле и Светог Варнаве на челу данашње Спасовданске литије у Источном Новом Сарајеву
  9h 6m
  1
 • Србима на Жучи отета земља у бесцијење
  22h 20m
  0