Соколац: Уручене награде за најуспјешније литерарне радове

21.05.2024. 17:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Соколачким ученицама Милици Боровчанин, Маријани Вукотић и Теји Савчић уручене су награде за најуспјешније литерарне радове о теми "Романија, херојски завичај романијских бригада", у оквиру програма обиљежавања 32 године од оснивања Прве романијске пјешадијске и Друге романијске моторизоване бригаде.

За најбоље ликовне радове на ову тему награде су уручене ученицама Маји Грујић, Вањи Симић и Катарини Тошић.

Борачка организација општине Соколац је поводом обиљежавања 21. маја - Дана романијских бригада, у сарадњи са наставницима српског језика и ликовне културе, расписала 15. маја конкурс на коме су учествовали ученици основне и средње школе.

У културном дијелу програма у Парохијском дому Цркве Светог пророка Илије посјетиоци су могли да погледају изложене ликовне радове и чују првонаграђени литерарни рад.

У музичком дијелу програма учестовали су гуслар Немања Цуровић и вокални солисти Ивана Грујић и Стефан Томанић, те Културно-умјетничко друштво "Завичај".

Прва романијска пјешадијска бригада одликована Медаљом Петра Мркоњића, а Друга романијска моторизована бригада Одредном Немањића.

На Сокоцу су данас обиљежене 32 године од оснивања Прве романијске пјешадијске и Друге моторизован романијске бригаде Војске Републике Српске кроз које је током Одбрамбено-отаџбинског рата прошло више од 15.000 бораца од којих је бранику отаџбине животе положило њих 565.

Коментари 0
Повезане вијести
Молитвено саборовање у Храму чудотворне Иконе Тројеручице Молитвено саборовање у Храму чудотворне Иконе Тројеручице
У суботу обиљежавање 83 година од подизања устанка на Романији У суботу обиљежавање 83 година од подизања устанка на Романији
Сокочанин преварио штићеника Центра за ментално здравље за 17.000 КМ Сокочанин преварио штићеника Центра за ментално здравље за 17.000 КМ
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 39m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 38m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 14m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 35m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 18m
    9