Sokolac: Uručene nagrade za najuspješnije literarne radove

21.05.2024. 17:48
0
IZVOR: srna.rs

Sokolačkim učenicama Milici Borovčanin, Marijani Vukotić i Teji Savčić uručene su nagrade za najuspješnije literarne radove o temi "Romanija, herojski zavičaj romanijskih brigada", u okviru programa obilježavanja 32 godine od osnivanja Prve romanijske pješadijske i Druge romanijske motorizovane brigade.

Za najbolje likovne radove na ovu temu nagrade su uručene učenicama Maji Grujić, Vanji Simić i Katarini Tošić.

Boračka organizacija opštine Sokolac je povodom obilježavanja 21. maja - Dana romanijskih brigada, u saradnji sa nastavnicima srpskog jezika i likovne kulture, raspisala 15. maja konkurs na kome su učestvovali učenici osnovne i srednje škole.

U kulturnom dijelu programa u Parohijskom domu Crkve Svetog proroka Ilije posjetioci su mogli da pogledaju izložene likovne radove i čuju prvonagrađeni literarni rad.

U muzičkom dijelu programa učestovali su guslar Nemanja Curović i vokalni solisti Ivana Grujić i Stefan Tomanić, te Kulturno-umjetničko društvo "Zavičaj".

Prva romanijska pješadijska brigada odlikovana Medaljom Petra Mrkonjića, a Druga romanijska motorizovana brigada Odrednom Nemanjića.

Na Sokocu su danas obilježene 32 godine od osnivanja Prve romanijske pješadijske i Druge motorizovan romanijske brigade Vojske Republike Srpske kroz koje je tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata prošlo više od 15.000 boraca od kojih je braniku otadžbine živote položilo njih 565.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Od danas redukcija vode Sokolac: Od danas redukcija vode
Sokolac: "Radilice" unosile više "medne rose" u košnice Sokolac: "Radilice" unosile više "medne rose" u košnice
Obilježene 33 godine od formiranja Prve romanijske pješadijske brigade Obilježene 33 godine od formiranja Prve romanijske pješadijske brigade
Najčitanije
 • Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)
  17h 18m
  0
 • Nije dolazio na posao šest godina, otkrili ga kad je trebao dobiti nagradu
  22h 0m
  1
 • Sokolac: Od danas redukcija vode
  16h 0m
  5
 • Opštinski odbor SDS Istočno Novo Sarajevo proslavio krsnu slavu (FOTO)
  16h 13m
  0
 • Leci sa porukom „Ne u NATO“ na više lokacija u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
  21h 30m
  2