Соколац: Волонтерски тим помаже грађанима

24.03.2020. 10:38
0
ИЗВОР: Srna

У Сокоцу је формиран Волонтерски центар који ће путем својих тимова помагати грађанима у достави намирница и лијекова у вријеме ограниченог кретања, рекла је Срни координатор волонтерских тимова општине Соколац Свјетлана Рајић.

Према њеним ријечима, командант Штаба за ванредне ситуације општине Соколац Милован Бјелица донио је одлуку о покретању волонтерског центра због новонастале ситуације и мјера које су предузете за спречавање ширења вируса корона.

-Тимови волонтера имају задатак да организованим теренским акцијама, у складу са исказаним потребама, достављају намирнице, лијекове и средства за хигијену, лицима која су у изолацији и суграђанима који нису у могућности да то обаве сами због органиченог кретања- навела је Рајићева.

Она је истакла да је тренутно у Волонтерском центру ангажовано 10 лица и позвала младе да се укључе у ову хуману акцију помоћи старијим и болесним лицима којима је помоћ неопходна.

Рајићева је нагласила да ће тимови волонтерског центра посјетити и становништво у сеоским подручјима након што пријаве своје потребе Волонтерском центру општине Соколац.

Грађани којима је потребна помоћ волонтерских тимова треба да позову бројеве 066-605-408 или 057- 444 - 441 у времену од 7.00 до 15.00 часова.

Рајићева је рекла да волонтери имају сву адекватну опрему, маске, дезинфекциона средства, рукавице.

Она је додала да на пријављену адресу тимови уз потребне намирнице доносе и фискални рачун, према којем волонтерима треба дати новац за купљене производе или лијекове.

Волонтерски центар позвао је да се јаве и лица из иностранства, са подручја општине Соколац, која брину за своје породице или старе родитеље.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    23h 50m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    21h 52m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    19h 53m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    20h 45m
    1
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    14h 20m
    1