Sokolac: Volonterski tim pomaže građanima

24.03.2020. 10:38
0
IZVOR: Srna

U Sokocu je formiran Volonterski centar koji će putem svojih timova pomagati građanima u dostavi namirnica i lijekova u vrijeme ograničenog kretanja, rekla je Srni koordinator volonterskih timova opštine Sokolac Svjetlana Rajić.

Prema njenim riječima, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Sokolac Milovan Bjelica donio je odluku o pokretanju volonterskog centra zbog novonastale situacije i mjera koje su preduzete za sprečavanje širenja virusa korona.

-Timovi volontera imaju zadatak da organizovanim terenskim akcijama, u skladu sa iskazanim potrebama, dostavljaju namirnice, lijekove i sredstva za higijenu, licima koja su u izolaciji i sugrađanima koji nisu u mogućnosti da to obave sami zbog organičenog kretanja- navela je Rajićeva.

Ona je istakla da je trenutno u Volonterskom centru angažovano 10 lica i pozvala mlade da se uključe u ovu humanu akciju pomoći starijim i bolesnim licima kojima je pomoć neophodna.

Rajićeva je naglasila da će timovi volonterskog centra posjetiti i stanovništvo u seoskim područjima nakon što prijave svoje potrebe Volonterskom centru opštine Sokolac.

Građani kojima je potrebna pomoć volonterskih timova treba da pozovu brojeve 066-605-408 ili 057- 444 - 441 u vremenu od 7.00 do 15.00 časova.

Rajićeva je rekla da volonteri imaju svu adekvatnu opremu, maske, dezinfekciona sredstva, rukavice.

Ona je dodala da na prijavljenu adresu timovi uz potrebne namirnice donose i fiskalni račun, prema kojem volonterima treba dati novac za kupljene proizvode ili lijekove.

Volonterski centar pozvao je da se jave i lica iz inostranstva, sa područja opštine Sokolac, koja brinu za svoje porodice ili stare roditelje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu
Potvrđen antraks na području Sokoca Potvrđen antraks na području Sokoca
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 51m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 42m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 29m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 55m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 37m
    0