Соколац: За малишане из сеоских подручја 350 пакетића

13.01.2021. 18:23
0

Соколачко Удружење "Свети Василије Острошки" подијелиће дјеци у сеоским подручјима 350 новогодишњих пакетића прикупљених у хуманитарној акцији, поводом православне Нове године.

Предсједник овог удружења Дејан Елез рекао је Срни да је Дједа Мраз данас од куће до куће подијело новогодишње пакетиће у Кнежини, те да ће у наредна два дана на исти начин бити подијељени и преостали пакетићи у другим соколачким селима.

Он је истакао да је ово удружење покренуло хуманитарну акцију "Помоћи може млад и стар, да свако дијете добије дар" у којој су Сокочани донирали слаткише за новогодишње пакетиће.

- Одлучили смо да доласком Дједа Мраза у сеоско подручје новогодишњим пакетићима баш за православну Нову годину обрадујемо малишане, увјерени да они остају ускраћени за празичне активности које се организују у градском насељу - рекао је Елез.

Он је захвалио суграђанима који су учестовали у овој хуманитарној акцији и једним малим гестом учинили велику радост малишанима на селу.

Удружење "Свети Василије Острошки" основано је у августу 2019. године на Сокоцу, с циљем духовне обнове српског народа, јачања националне свијести, саборности и државотворности, те очувања вјерског, културног и историјског идентитета. 

Коментари 0
Повезане вијести
Дом здравља у Сокоцу добија два санитетска возила (ФОТО)
Соколац: Лука Кезуновић - нови бисер
Сутра на Јахорини скија више од 120 дјеце са Сокоца
Најчитаније
 • Паљанин осумњичен због злоупотребе службеног положаја
  14h 2m
  0
 • Ухапшено лице због крађе у Палама
  21.01.2021
  0
 • Паљанин први допливао до Часног крста на Перућцу
  20.01.2021
  3
 • Лубура: Имам потврду да депонија у Крупачким стијенама нема еколошку дозволу
  21.01.2021
  1
 • Преминула Мира Фурлан
  21h 31m
  0