Соколац: За малишане из сеоских подручја 350 пакетића

13.01.2021. 18:23
0
ИЗВОР: СРНА

Соколачко Удружење "Свети Василије Острошки" подијелиће дјеци у сеоским подручјима 350 новогодишњих пакетића прикупљених у хуманитарној акцији, поводом православне Нове године.

Предсједник овог удружења Дејан Елез рекао је Срни да је Дједа Мраз данас од куће до куће подијело новогодишње пакетиће у Кнежини, те да ће у наредна два дана на исти начин бити подијељени и преостали пакетићи у другим соколачким селима.

Он је истакао да је ово удружење покренуло хуманитарну акцију "Помоћи може млад и стар, да свако дијете добије дар" у којој су Сокочани донирали слаткише за новогодишње пакетиће.

- Одлучили смо да доласком Дједа Мраза у сеоско подручје новогодишњим пакетићима баш за православну Нову годину обрадујемо малишане, увјерени да они остају ускраћени за празичне активности које се организују у градском насељу - рекао је Елез.

Он је захвалио суграђанима који су учестовали у овој хуманитарној акцији и једним малим гестом учинили велику радост малишанима на селу.

Удружење "Свети Василије Острошки" основано је у августу 2019. године на Сокоцу, с циљем духовне обнове српског народа, јачања националне свијести, саборности и државотворности, те очувања вјерског, културног и историјског идентитета. 

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    13h 50m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    22h 42m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    16h 33m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    11h 25m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    20h 18m
    0