Sokolac: Za mališane iz seoskih područja 350 paketića

13.01.2021. 18:23
0
IZVOR: SRNA

Sokolačko Udruženje "Sveti Vasilije Ostroški" podijeliće djeci u seoskim područjima 350 novogodišnjih paketića prikupljenih u humanitarnoj akciji, povodom pravoslavne Nove godine.

Predsjednik ovog udruženja Dejan Elez rekao je Srni da je Djeda Mraz danas od kuće do kuće podijelo novogodišnje paketiće u Knežini, te da će u naredna dva dana na isti način biti podijeljeni i preostali paketići u drugim sokolačkim selima.

On je istakao da je ovo udruženje pokrenulo humanitarnu akciju "Pomoći može mlad i star, da svako dijete dobije dar" u kojoj su Sokočani donirali slatkiše za novogodišnje paketiće.

- Odlučili smo da dolaskom Djeda Mraza u seosko područje novogodišnjim paketićima baš za pravoslavnu Novu godinu obradujemo mališane, uvjereni da oni ostaju uskraćeni za prazične aktivnosti koje se organizuju u gradskom naselju - rekao je Elez.

On je zahvalio sugrađanima koji su učestovali u ovoj humanitarnoj akciji i jednim malim gestom učinili veliku radost mališanima na selu.

Udruženje "Sveti Vasilije Ostroški" osnovano je u avgustu 2019. godine na Sokocu, s ciljem duhovne obnove srpskog naroda, jačanja nacionalne svijesti, sabornosti i državotvornosti, te očuvanja vjerskog, kulturnog i istorijskog identiteta. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    4h 25m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    22h 30m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    18h 39m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    22h 18m
    4
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    16h 46m
    0