Соколац: За првих шест мјесеци буџет извршен са 10.025.000 КМ

04.10.2019. 14:22
0
ИЗВОР: СРНА

Одборници Скупштине општине Соколац усвојили су одлуку о извршењу локалног буџета за првих шест мјесеци према којој буџетска средства износе 10.025.000 КМ, што је око 70 одсто од првобитног плана.

На сједници је прихваћен и Нацрт другог ребаланса буџета општине Соколац, према којем су средства увећана за 1.080.300 КМ, са 14.295.300 КМ на 15.375.600 КМ.

Начелник општине Милован Бјелица је рекао данас новинарима да је извршење буџета у границама очекиваног.

Он је навео да је било мало застоја код прихода од шума јер због неповољних временских прилика није остварен план производње у Шумском газдинству „Романија“, али је изразио наду да ће то стање бити поправљено.

Бјелица је нагласио да други ребаланс услиједио због додатних трошкова одржавања 56. Међуопштиснких омладинских спортских игара и инвестиција, али и прихода који нису били планирани у првом ребалансу, грантова Владе Српске и града Истично Сарајево, те појединих установа и институција.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а Ђорђе Радић рекао је новинарима да су одборници овог клуба остали уздржани код Нацрта ребаланса буџета јер су незадовољни устаљеном праксом да се „једно планира, а друго троши“, што је довело до другог ребаланса.

Он је истакао да одборници СНСД-а нису подржали ни извршење буџета одпштине Соколац у првих шест мјесеци јер су имали примједбу у дијелу финансирања спортских клубова, јер су средства планирана оквирно за све, а без учешћа одборника одлучује се колико ће ко добити средстава.

Радић је подсјетио да Клуб одборнка СНСД-а није подржао извршење буџета ни за прва три мјесеца.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    22h 33m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    4h 1m
    5
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    17h 11m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    17h 43m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    23h 16m
    0