Sokolac: Za prvih šest mjeseci budžet izvršen sa 10.025.000 KM

04.10.2019. 14:22
0
IZVOR: SRNA

Odbornici Skupštine opštine Sokolac usvojili su odluku o izvršenju lokalnog budžeta za prvih šest mjeseci prema kojoj budžetska sredstva iznose 10.025.000 KM, što je oko 70 odsto od prvobitnog plana.

Na sjednici je prihvaćen i Nacrt drugog rebalansa budžeta opštine Sokolac, prema kojem su sredstva uvećana za 1.080.300 KM, sa 14.295.300 KM na 15.375.600 KM.

Načelnik opštine Milovan Bjelica je rekao danas novinarima da je izvršenje budžeta u granicama očekivanog.

On je naveo da je bilo malo zastoja kod prihoda od šuma jer zbog nepovoljnih vremenskih prilika nije ostvaren plan proizvodnje u Šumskom gazdinstvu „Romanija“, ali je izrazio nadu da će to stanje biti popravljeno.

Bjelica je naglasio da drugi rebalans uslijedio zbog dodatnih troškova održavanja 56. Međuopštisnkih omladinskih sportskih igara i investicija, ali i prihoda koji nisu bili planirani u prvom rebalansu, grantova Vlade Srpske i grada Istično Sarajevo, te pojedinih ustanova i institucija.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Đorđe Radić rekao je novinarima da su odbornici ovog kluba ostali uzdržani kod Nacrta rebalansa budžeta jer su nezadovoljni ustaljenom praksom da se „jedno planira, a drugo troši“, što je dovelo do drugog rebalansa.

On je istakao da odbornici SNSD-a nisu podržali ni izvršenje budžeta odpštine Sokolac u prvih šest mjeseci jer su imali primjedbu u dijelu finansiranja sportskih klubova, jer su sredstva planirana okvirno za sve, a bez učešća odbornika odlučuje se koliko će ko dobiti sredstava.

Radić je podsjetio da Klub odbornka SNSD-a nije podržao izvršenje budžeta ni za prva tri mjeseca.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 38m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 33m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 38m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 27m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 36m
    3