Соколац: Заражене још четири особе

17.07.2020. 12:49
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

У Сокоцу је јутрос регистровано још четворо обољелих од ковида 19, чиме је тренутно број заражених 30, потврдио је командант Општинског штаба за ванредне ситуације и начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Према његовим ријечима два лица су хоспитализована, док се остали обољели налазе на кућном лијечењу.

- Треба истаћи да су сви стабилног здравственог стања. Под здравственим надзором налазе се 92 особе. Претходних дана изгубили смо два суграђанина и овим путем истичем да није важна животна доб или њихово здравствено стање. Чињеница је да им је корона скратила живот. За сада не можемо утврдити тачан број излијечених на подручју наше општине. Код неколико лица при другом тестирању резултати су показали да су негативни на вирус корона, међутим процедура се мора испоштовати и сачекати још један тест – казао је Бјелица.

Начелник додаје да ће се ових дана састати чланови Општинског штаба за ванредне ситуације општине Соколац како би размотрили могућност увођења нових мјера.

- У договору са предсједником Удружења пензионера Деливојем Тошићем, одлучили смо да затворимо њихове просторије, јер се окупљају старија лица која су угрожена. Ношење маски, социјална дистанца, хигијена су мјере које остају на снази, а можда ће у одређеном облику бити појачане. Можемо очекивати да се регулише забрана окупљања до 50 људи на отвореном. Без обзира на тренутно стање, код нас још увијек нема мјеста за панику. Општински штаб за ванредне ситуације неће дозволити да епидемиолошка ситуација измакне контроли. Велику захвалност дугујемо здравственим радницима, а поздрављам рад особља у Установи за предшколско васпитање и образовање, као и све остале одговорне суграђане – истакао је начелник Сокоца.

У протекла 24 часа у Републици Српској тестирано је 528 лабораторијских налаза, а вирус корона потврђен је код 96 особа.

Коментари 0
Повезане вијести
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15h 56m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5h 9m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    5h 3m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    4h 40m
    1
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    20h 0m
    0