Sokolac: Zaražene još četiri osobe

17.07.2020. 12:49
0
IZVOR: opstinasokolac.net

U Sokocu je jutros registrovano još četvoro oboljelih od kovida 19, čime je trenutno broj zaraženih 30, potvrdio je komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Prema njegovim riječima dva lica su hospitalizovana, dok se ostali oboljeli nalaze na kućnom liječenju.

- Treba istaći da su svi stabilnog zdravstvenog stanja. Pod zdravstvenim nadzorom nalaze se 92 osobe. Prethodnih dana izgubili smo dva sugrađanina i ovim putem ističem da nije važna životna dob ili njihovo zdravstveno stanje. Činjenica je da im je korona skratila život. Za sada ne možemo utvrditi tačan broj izliječenih na području naše opštine. Kod nekoliko lica pri drugom testiranju rezultati su pokazali da su negativni na virus korona, međutim procedura se mora ispoštovati i sačekati još jedan test – kazao je Bjelica.

Načelnik dodaje da će se ovih dana sastati članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Sokolac kako bi razmotrili mogućnost uvođenja novih mjera.

- U dogovoru sa predsjednikom Udruženja penzionera Delivojem Tošićem, odlučili smo da zatvorimo njihove prostorije, jer se okupljaju starija lica koja su ugrožena. Nošenje maski, socijalna distanca, higijena su mjere koje ostaju na snazi, a možda će u određenom obliku biti pojačane. Možemo očekivati da se reguliše zabrana okupljanja do 50 ljudi na otvorenom. Bez obzira na trenutno stanje, kod nas još uvijek nema mjesta za paniku. Opštinski štab za vanredne situacije neće dozvoliti da epidemiološka situacija izmakne kontroli. Veliku zahvalnost dugujemo zdravstvenim radnicima, a pozdravljam rad osoblja u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kao i sve ostale odgovorne sugrađane – istakao je načelnik Sokoca.

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj testirano je 528 laboratorijskih nalaza, a virus korona potvrđen je kod 96 osoba.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    21h 26m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    19h 28m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    18h 21m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    18h 26m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    17h 29m
    1