Соколац: Зашто Ивана Бартула не може да ради ?

05.09.2020. 15:30
8
ИЗВОР: gazeta.ba

Све политичке партије у својим програмима у основи имају подршку вишечланим породицама и младима, често та подршка буде условљена политичкој припадности, а врло ријетко, проблем настаје унутар једне политичке групације .

Ивана Бартула из Сокоца, посао не може да добије у Поштама Српске јер се нашла усред сукоба између два супротстављена клана СНСД у том граду.

Ивана је мајка четири дјевојчице, једини је дипломирани инжењер саобраћаја, управо поштанског смјера и пет година чека на посао. Поврх свега је одрадила приправнички стаж у том предузећу.

У сједиште ЈП“ Поште Српске“, 5.септембра стигао је допис ОО СНСД Соколац у коме Предсједништво ОО СНСД Соколац, препоручује Пoштама Српске да на неодређено вријеме у радни однос приме Ивану Бартулу с обзиром на чињеницу да је у том предузећу одрадила приправнички стаж.

Тај допис је потписао предсједник ОО Соколац Мирко Чоловић и датиран је 4.септембра , под бројем 21/19.

Наредног дана у Поште Српске , стиже писмо које шаљу, Милан Јоловић –Легенда, као члан Главног одбора СНСД и Ђорђе Радић , шеф Клуба „посланика“ СНСД у СО-е Соколац. Потписници у њему траже да се запошљавање Иване Баруле не разматра без њихове сагласности јер је, како наводе, Мирко Чоловић, злупотребио печат СНСД и лажно се представио као предсједник ОО СНСД Соколац, тврдећи да је његов мандат истекао у фебруару 2019.године

-Никакво предсједништво ОО СНСД Соколац , није разматрало запослење на неодређено вријеме, Иване Бартуле, већ Мирко Чоловић има обавезу да је запосли јер је она супруга управника радне јединице Шума РС –Палеж, који му редовно доноси рекет у новцу, прибављен крађом, отуђењем и препродајом дрвних сортимената-наводи се у писму Легенде Јоловића и Ђорђа Радића.

Слика

У Поштама Српске , потврђују наводе из оба писма и жељу да Ивана Барула заснује радни однос јер спада у дефицитаран кадар.

Управник поште у Сокоцу, Александар Костовић, већ је разговарао са директором Миладином Радовићем и од њега зависи да ли ће Ивана и даље бити предмет поткусуривања у једној политичкој партији која у Сокоцу, очигледно има два руководства.

Коментари 8
  • Generic placeholder image
    Sanja 07.09.2020. 22:04
    Zar su stranačka prepucavanja postala javna?!Draga Ivana srećno ti sve u životu,ali zar se ne pitaš koliko je obrazovanih majki na birou godinama?!To je život ...nepravda...Nisi ti ništa bolja da bi tebe zaposlili....ni da bi se prepucavala preko portala.
  • Generic placeholder image
    Tijana 06.09.2020. 00:42
    Jasno da nije uredu sto žena ne radi,ali šta je sa ostalim ljudima koji su završili državne fakultete i nikad nisu uspijeli da se zaposle?!
  • Generic placeholder image
    Milovan 06.09.2020. 00:17
    Je li ko nema saglasnost od stranke ne moze da racuna na posao? Ovo sad vise nije ni javna tajna, ovo izgleda društveno prihvatljivo, činjenica, nikakav problem.
  • Generic placeholder image
    Dejo 06.09.2020. 00:15
    Pogledajte prvo žene koje su mlade i treba da ostaju ovdje i radjaju djecu ili majke iz porodice gdje niko ne radi ili nije na nekom od položaja, već radi za minimalac
  • Generic placeholder image
    Ana 06.09.2020. 00:13
    Je li onaj ko nije u SNSD - u ili nekoj drugoj stranci, nema pravo na posao? Pogledajte na spisku Fonda za zapošljavanje koliko ljudi ne moze godinama da nadje posao, sa fakultetom odlaze iz ove drzave ili rade u marketima.
  • Generic placeholder image
    Marko 05.09.2020. 20:21
    I ako ima 4 djece, zar oni što nemaju ne treba da se zaposle da bi stvarali porodice i djecu??? Koja je to prednost i kvalifikacija, ne zapošljava se kao dadilja, pa da joj je plus što ima iskustva.
  • Generic placeholder image
    Marko 05.09.2020. 20:20
    U suštini protiv čega se bori i buni? Pa opet je zapošljava SNSD i opet znači ide po članstvu, a ne po stručnosti, koja je poenta???!?!!!?
  • Generic placeholder image
    Maja 05.09.2020. 20:10
    Podrska za ovu vrijednu ženu i mladu majku 4 andjela i srecno u borbi za zaposlenje.
Повезане вијести
Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику" Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    9h 29m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    8h 45m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    6h 1m
    3
  • Данас Марковдан
    13h 11m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    4h 23m
    0