Sokolac: Zašto Ivana Bartula ne može da radi ?

05.09.2020. 15:30
8
IZVOR: gazeta.ba

Sve političke partije u svojim programima u osnovi imaju podršku višečlanim porodicama i mladima, često ta podrška bude uslovljena političkoj pripadnosti, a vrlo rijetko, problem nastaje unutar jedne političke grupacije .

Ivana Bartula iz Sokoca, posao ne može da dobije u Poštama Srpske jer se našla usred sukoba između dva suprotstavljena klana SNSD u tom gradu.

Ivana je majka četiri djevojčice, jedini je diplomirani inženjer saobraćaja, upravo poštanskog smjera i pet godina čeka na posao. Povrh svega je odradila pripravnički staž u tom preduzeću.

U sjedište JP“ Pošte Srpske“, 5.septembra stigao je dopis OO SNSD Sokolac u kome Predsjedništvo OO SNSD Sokolac, preporučuje Poštama Srpske da na neodređeno vrijeme u radni odnos prime Ivanu Bartulu s obzirom na činjenicu da je u tom preduzeću odradila pripravnički staž.

Taj dopis je potpisao predsjednik OO Sokolac Mirko Čolović i datiran je 4.septembra , pod brojem 21/19.

Narednog dana u Pošte Srpske , stiže pismo koje šalju, Milan Jolović –Legenda, kao član Glavnog odbora SNSD i Đorđe Radić , šef Kluba „poslanika“ SNSD u SO-e Sokolac. Potpisnici u njemu traže da se zapošljavanje Ivane Barule ne razmatra bez njihove saglasnosti jer je, kako navode, Mirko Čolović, zlupotrebio pečat SNSD i lažno se predstavio kao predsjednik OO SNSD Sokolac, tvrdeći da je njegov mandat istekao u februaru 2019.godine

-Nikakvo predsjedništvo OO SNSD Sokolac , nije razmatralo zaposlenje na neodređeno vrijeme, Ivane Bartule, već Mirko Čolović ima obavezu da je zaposli jer je ona supruga upravnika radne jedinice Šuma RS –Palež, koji mu redovno donosi reket u novcu, pribavljen krađom, otuđenjem i preprodajom drvnih sortimenata-navodi se u pismu Legende Jolovića i Đorđa Radića.

Slika

U Poštama Srpske , potvrđuju navode iz oba pisma i želju da Ivana Barula zasnuje radni odnos jer spada u deficitaran kadar.

Upravnik pošte u Sokocu, Aleksandar Kostović, već je razgovarao sa direktorom Miladinom Radovićem i od njega zavisi da li će Ivana i dalje biti predmet potkusurivanja u jednoj političkoj partiji koja u Sokocu, očigledno ima dva rukovodstva.

Komentari 8
  • Generic placeholder image
    Sanja 07.09.2020. 22:04
    Zar su stranačka prepucavanja postala javna?!Draga Ivana srećno ti sve u životu,ali zar se ne pitaš koliko je obrazovanih majki na birou godinama?!To je život ...nepravda...Nisi ti ništa bolja da bi tebe zaposlili....ni da bi se prepucavala preko portala.
  • Generic placeholder image
    Tijana 06.09.2020. 00:42
    Jasno da nije uredu sto žena ne radi,ali šta je sa ostalim ljudima koji su završili državne fakultete i nikad nisu uspijeli da se zaposle?!
  • Generic placeholder image
    Milovan 06.09.2020. 00:17
    Je li ko nema saglasnost od stranke ne moze da racuna na posao? Ovo sad vise nije ni javna tajna, ovo izgleda društveno prihvatljivo, činjenica, nikakav problem.
  • Generic placeholder image
    Dejo 06.09.2020. 00:15
    Pogledajte prvo žene koje su mlade i treba da ostaju ovdje i radjaju djecu ili majke iz porodice gdje niko ne radi ili nije na nekom od položaja, već radi za minimalac
  • Generic placeholder image
    Ana 06.09.2020. 00:13
    Je li onaj ko nije u SNSD - u ili nekoj drugoj stranci, nema pravo na posao? Pogledajte na spisku Fonda za zapošljavanje koliko ljudi ne moze godinama da nadje posao, sa fakultetom odlaze iz ove drzave ili rade u marketima.
  • Generic placeholder image
    Marko 05.09.2020. 20:21
    I ako ima 4 djece, zar oni što nemaju ne treba da se zaposle da bi stvarali porodice i djecu??? Koja je to prednost i kvalifikacija, ne zapošljava se kao dadilja, pa da joj je plus što ima iskustva.
  • Generic placeholder image
    Marko 05.09.2020. 20:20
    U suštini protiv čega se bori i buni? Pa opet je zapošljava SNSD i opet znači ide po članstvu, a ne po stručnosti, koja je poenta???!?!!!?
  • Generic placeholder image
    Maja 05.09.2020. 20:10
    Podrska za ovu vrijednu ženu i mladu majku 4 andjela i srecno u borbi za zaposlenje.
Povezane vijesti
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    11h 32m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 28m
    0
  • Posljednji kondorov let
    23h 57m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    10h 32m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    7h 25m
    0