Соколачки мљекари уплатили 2.490 КМ помоћи приједорском пољопривреднику

17.06.2023. 11:23
0
ИЗВОР: srna.rs

Соколачко Удружење произвођача млијека и млијечних производа "Благо Романије" уплатило је 2.490 КМ приједорском пољопривреднику Рајку Зорићу коме је од струјног удара страдало седам крава, рекао је Срни предсједник удружења Саша Каповић.

Каповић је изразио захвалност соколачким мљекарима који су подржали апел Удружења, те за два-три дана прикупили средства за помоћ газдинству на коме шест чланова у Ресавцима живи од производње млијека.

Он је у име удружења пожелио породици Зорић да се брзо врати производњи млијека, да што прије оствари добит у сарадњи са мљекаром и да уз помоћ добрих људи сачува телад која су угинућем крава остала без хране.

На имању Рајка Зорића у Расавцима код Приједора 3. јуна је од посљедица струјног удара страдало седам музних грла, од укупно осам које је имао на свом газдинству.

Како је била угрожена егзистенција ове породице, Удружење пољопривредних произвођача-мљекара Републике Српске упутило је апел за помоћ који су подржали чланови соколачког Удружења.

Удружење произвођача млијека и млијечних прозвода "Благо Романије" основано је у фебруару 2022. године и окупља више од 190 произвођача са подручја општине Соколац.

Коментари 0
Повезане вијести
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    15h 35m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    16h 50m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    22h 41m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    21h 8m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    23h 0m
    0