Sokolački mljekari uplatili 2.490 KM pomoći prijedorskom poljoprivredniku

17.06.2023. 11:23
0
IZVOR: srna.rs

Sokolačko Udruženje proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda "Blago Romanije" uplatilo je 2.490 KM prijedorskom poljoprivredniku Rajku Zoriću kome je od strujnog udara stradalo sedam krava, rekao je Srni predsjednik udruženja Saša Kapović.

Kapović je izrazio zahvalnost sokolačkim mljekarima koji su podržali apel Udruženja, te za dva-tri dana prikupili sredstva za pomoć gazdinstvu na kome šest članova u Resavcima živi od proizvodnje mlijeka.

On je u ime udruženja poželio porodici Zorić da se brzo vrati proizvodnji mlijeka, da što prije ostvari dobit u saradnji sa mljekarom i da uz pomoć dobrih ljudi sačuva telad koja su uginućem krava ostala bez hrane.

Na imanju Rajka Zorića u Rasavcima kod Prijedora 3. juna je od posljedica strujnog udara stradalo sedam muznih grla, od ukupno osam koje je imao na svom gazdinstvu.

Kako je bila ugrožena egzistencija ove porodice, Udruženje poljoprivrednih proizvođača-mljekara Republike Srpske uputilo je apel za pomoć koji su podržali članovi sokolačkog Udruženja.

Udruženje proizvođača mlijeka i mliječnih prozvoda "Blago Romanije" osnovano je u februaru 2022. godine i okuplja više od 190 proizvođača sa područja opštine Sokolac.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi
Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    6h 52m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 48m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    21h 32m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    22h 44m
    0
  • Posljednji kondorov let
    19h 17m
    0