Соколачки ватрогасци у протекла два мјесеца интервенисали 41 пут

29.02.2024. 09:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Ватрогасци са Сокоца апеловали су да становништво буде опрезно приликом чишћења имања, наводећи да су од почетка године имали 41 интервенцију због чега ће се у наредном периоду прећи на новчано кажњавање оних који изазову пожаре.

У Територијалној ватрогасној јединици града Источно Сарајево Срни је речено да су на подручју Сокоца у јануару евидентирана два пожара, а 39 у фебруару, највише због запаљене суве траве и корова приликом уређења имања.

Виши стручни сарадник за обуку и усавршавање у овој ватрогасној јединици Никола Шарац рекао је да је у највећем броју случајева у питању мала материјална штета, осим у јучерашњем када је у селу Новосеоци изгорјела штала у којој су се налазиле двије машине.

Шарац је навео да је у протекла 24 часа на подручју општине Соколац угашено седам мањих пожара, те је упутио апел становништу да не пале суву траву и на тај начин не чисте своја имања, поготово у условима јаког вјетар, јер осим штете могу угрозити велики број људи и животну средину.

- У сарадњи са Полицијском станицом Соколац прећи ће се на казнене мјере јер је Законом о заштити од пожара предвиђена новачана казна за физичка лица која на отвореном пале и тиме изазивају пожаре - поручио је Шарац.

Ватрогасно одјељење Соколац дјелује у оквиру Територијалне ватрогасне-спасилачке јединице града Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    13h 7m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    13h 21m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    15h 38m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    13h 13m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    5h 28m
    0