Соколачки ватрогасци у протекла два мјесеца интервенисали 41 пут

29.02.2024. 09:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Ватрогасци са Сокоца апеловали су да становништво буде опрезно приликом чишћења имања, наводећи да су од почетка године имали 41 интервенцију због чега ће се у наредном периоду прећи на новчано кажњавање оних који изазову пожаре.

У Територијалној ватрогасној јединици града Источно Сарајево Срни је речено да су на подручју Сокоца у јануару евидентирана два пожара, а 39 у фебруару, највише због запаљене суве траве и корова приликом уређења имања.

Виши стручни сарадник за обуку и усавршавање у овој ватрогасној јединици Никола Шарац рекао је да је у највећем броју случајева у питању мала материјална штета, осим у јучерашњем када је у селу Новосеоци изгорјела штала у којој су се налазиле двије машине.

Шарац је навео да је у протекла 24 часа на подручју општине Соколац угашено седам мањих пожара, те је упутио апел становништу да не пале суву траву и на тај начин не чисте своја имања, поготово у условима јаког вјетар, јер осим штете могу угрозити велики број људи и животну средину.

- У сарадњи са Полицијском станицом Соколац прећи ће се на казнене мјере јер је Законом о заштити од пожара предвиђена новачана казна за физичка лица која на отвореном пале и тиме изазивају пожаре - поручио је Шарац.

Ватрогасно одјељење Соколац дјелује у оквиру Територијалне ватрогасне-спасилачке јединице града Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: Уручене награде за најуспјешније литерарне радове Соколац: Уручене награде за најуспјешније литерарне радове
Не блиједи сјећање на часну борбу припадника Романијских бригада Не блиједи сјећање на часну борбу припадника Романијских бригада
Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
Најчитаније
 • Мајевичко ратиште 1992-1995. године
  1h 26m
  0
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  21h 28m
  0
 • На Нишићима обиљежено 150 година постојања храма Светих апостола Петра и Павла (ФОТО)
  15h 43m
  4
 • Обиљежене 82 године од страдања више од 6.000 Срба Сарајевско-романијске регије
  20h 58m
  4
 • Дјечак (10) погођен из ваздушне пушке у парку
  14h 40m
  0