Sokolački vatrogasci u protekla dva mjeseca intervenisali 41 put

29.02.2024. 09:31
0
IZVOR: srna.rs

Vatrogasci sa Sokoca apelovali su da stanovništvo bude oprezno prilikom čišćenja imanja, navodeći da su od početka godine imali 41 intervenciju zbog čega će se u narednom periodu preći na novčano kažnjavanje onih koji izazovu požare.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici grada Istočno Sarajevo Srni je rečeno da su na području Sokoca u januaru evidentirana dva požara, a 39 u februaru, najviše zbog zapaljene suve trave i korova prilikom uređenja imanja.

Viši stručni saradnik za obuku i usavršavanje u ovoj vatrogasnoj jedinici Nikola Šarac rekao je da je u najvećem broju slučajeva u pitanju mala materijalna šteta, osim u jučerašnjem kada je u selu Novoseoci izgorjela štala u kojoj su se nalazile dvije mašine.

Šarac je naveo da je u protekla 24 časa na području opštine Sokolac ugašeno sedam manjih požara, te je uputio apel stanovništu da ne pale suvu travu i na taj način ne čiste svoja imanja, pogotovo u uslovima jakog vjetar, jer osim štete mogu ugroziti veliki broj ljudi i životnu sredinu.

- U saradnji sa Policijskom stanicom Sokolac preći će se na kaznene mjere jer je Zakonom o zaštiti od požara predviđena novačana kazna za fizička lica koja na otvorenom pale i time izazivaju požare - poručio je Šarac.

Vatrogasno odjeljenje Sokolac djeluje u okviru Teritorijalne vatrogasne-spasilačke jedinice grada Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
 • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
  20h 11m
  17
 • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
  23h 0m
  0
 • Meteorolozi upozorili: Pripremite se za snijeg večeras
  13h 1m
  0
 • Nataša uspješno operisana: Oporavak zavisi i od naše pomoći (FOTO)
  10h 50m
  0
 • U toku potraga za nestalim Miodragom Cvanićem
  18h 47m
  0