Соколачки ветеран Перо Мијатовић на Новској скалинади

20.02.2024. 18:03
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Минуле недјеље, у Херцег Новом је одржана традиционална атлетска манифестација – 10. Новска скалинада. Ријеч је о необичној трци у којој учесници морају савладати преко 646 степеница, распоређених на дужини од 1,2 километра, и висинској разлици од 147 метара. То је улична трка , како у Херцег Новом кажу – градским скалинама од луке Шквер до тврђаве Шпањола.

Трка се, као и претходних година, нашла у програму вишедневног фестивала – 55-ог Празника мимозе, који се одржава у част чувеног цвијећа које на Јадрану најављује долазак прољећа. Такмичаре су пратили звуци инструмената више музичких бендова, мажореткиње, волонтери, штандови са одабраним специјалитетима приморске кухиње и много тога другог што остаје дуго у сјећању.

„Скалинада“ је окупила 169 такмичара. Побједник овогодишње скалинаде био је Денис Сабиров, члан херцегновског Триатлон клуба (7:37). Дрги у циљ је ушао Игор Потселуев (7:39), а трећи Горан Пулиг из ТК Дубровник (7:44).

Соколачки ветеран Перо Мијатовић такмичио се у категорији М 60 – 69 и заузео пето мјесто у времену 12 минута и 50 секунди. У овој конкуренцији најбољи је био домаћи такмичар Негован Станковић, рођен 1962. године, који је 646 скалинада прешао у времену 9 минута и 58 секунди, што је изванредан резултат.

Техничку подршку у организацији јубиларне – 10. Новске скалинаде пружили су чланови Триатлон клуба Херцег Нови и Туристичка организација овог прелијепог града.

Како рече Мијатовић, након церемоније додјеле признања, био је гост породице Шпира Ненадовића, чији је дом смјештен уз познато шеталиште у Игалу. Шпиро је, иначе, тенисер ветеран и свестрани мајстор самоук у више заната, али своје умијеће понајбоље показује у изради предмета од метала. Соколачки ветеран захваљује породици Ненадовић на гостопримству и њиховом младом комшији – Луки Чупићу, триатлонцу и једном од главних организатора Новске скалинаде.

Коментари 0
Повезане вијести
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    21h 48m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    11h 1m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    10h 32m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    10h 55m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    6h 48m
    0