Sokolački veteran Pero Mijatović na Novskoj skalinadi

20.02.2024. 18:03
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Minule nedjelje, u Herceg Novom je održana tradicionalna atletska manifestacija – 10. Novska skalinada. Riječ je o neobičnoj trci u kojoj učesnici moraju savladati preko 646 stepenica, raspoređenih na dužini od 1,2 kilometra, i visinskoj razlici od 147 metara. To je ulična trka , kako u Herceg Novom kažu – gradskim skalinama od luke Škver do tvrđave Španjola.

Trka se, kao i prethodnih godina, našla u programu višednevnog festivala – 55-og Praznika mimoze, koji se održava u čast čuvenog cvijeća koje na Jadranu najavljuje dolazak proljeća. Takmičare su pratili zvuci instrumenata više muzičkih bendova, mažoretkinje, volonteri, štandovi sa odabranim specijalitetima primorske kuhinje i mnogo toga drugog što ostaje dugo u sjećanju.

„Skalinada“ je okupila 169 takmičara. Pobjednik ovogodišnje skalinade bio je Denis Sabirov, član hercegnovskog Triatlon kluba (7:37). Drgi u cilj je ušao Igor Potseluev (7:39), a treći Goran Pulig iz TK Dubrovnik (7:44).

Sokolački veteran Pero Mijatović takmičio se u kategoriji M 60 – 69 i zauzeo peto mjesto u vremenu 12 minuta i 50 sekundi. U ovoj konkurenciji najbolji je bio domaći takmičar Negovan Stanković, rođen 1962. godine, koji je 646 skalinada prešao u vremenu 9 minuta i 58 sekundi, što je izvanredan rezultat.

Tehničku podršku u organizaciji jubilarne – 10. Novske skalinade pružili su članovi Triatlon kluba Herceg Novi i Turistička organizacija ovog prelijepog grada.

Kako reče Mijatović, nakon ceremonije dodjele priznanja, bio je gost porodice Špira Nenadovića, čiji je dom smješten uz poznato šetalište u Igalu. Špiro je, inače, teniser veteran i svestrani majstor samouk u više zanata, ali svoje umijeće ponajbolje pokazuje u izradi predmeta od metala. Sokolački veteran zahvaljuje porodici Nenadović na gostoprimstvu i njihovom mladom komšiji – Luki Čupiću, triatloncu i jednom od glavnih organizatora Novske skalinade.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    15h 4m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    4h 17m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    4h 11m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    3h 48m
    1
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    19h 8m
    0