Специјалци Косова малтретирали Миодрага Милићевића

14.11.2022. 18:10
0
ИЗВОР: srna.rs

Извршни директор невладине организације "Актив" из сјеверне Косовске Митровице Миодраг Милићевић јутрос је био изложен физичком и вербалном малтретирању од припадника специјалних јединица полиције самопроглашеног Косова у близини прелаза Јариње, саопштила је ова организација и затражила хитну истрагу.

У саопштењу се наводи да је Милићевић након заустављања издвојен из колоне и да га је приликом испитивања један припадник специјалне полиције песницом ударио у стомак док су остали полицајци на њега викали, захтијевали да ћути и питали га зашто нема "косовска документа".

Из ове невладине организације наглашавају да је Милићевић током цијеле процедуре - од заустављања до испитивања у потпуности сарађивао са полицијом и ничим није изазвао насилну реакцију припадника полиције, те поручују да су чланови "Актива" ужаснути овим инцидентом и најоштрије осуђују насилно понашање припадника специјалних јединица.

- Ударац у стомак је чиста бруталност и ничим изазвана прекомерна употреба силе од специјалних јединица полиције која указује на нарушено безбедносно окружење на северу Косова и неконтролисано деловање припадника полиције које прети продубљивању кризе и могућој ескалацији већ нарушеног безбедносног окружења на северу Косова - наведено је у саопштењу.

Ова организација, која се бави заговарањем, промоцијом демократије и дијалогом у друштву, позвала је Владу самопроглашеног Косова и надлежне институције да покрену хитну истрагу којом би се утврдила одговорност припадника јединице специјалне полиције и тиме спријечило понављање сличних ситуација.

- Ово је посебно опасна ситуација уочи истека рока за изрицање опомена и најаве спровођења друге фазе одлуке Владе Косова о кажњавању власника возила са старим регистарским ознакама - оцјењује се у саопштењу.

Из невладине организације "Актив" поручили су да ће против припадника специјалних полицијских снага бити поднесена пријава полицијском инспекторату и свим надлежним органима самопроглашеног Косова.

Коментари 0
Повезане вијести
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 18m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 32m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 22m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 47m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    12h 20m
    0