Specijalci Kosova maltretirali Miodraga Milićevića

14.11.2022. 18:10
0
IZVOR: srna.rs

Izvršni direktor nevladine organizacije "Aktiv" iz sjeverne Kosovske Mitrovice Miodrag Milićević jutros je bio izložen fizičkom i verbalnom maltretiranju od pripadnika specijalnih jedinica policije samoproglašenog Kosova u blizini prelaza Jarinje, saopštila je ova organizacija i zatražila hitnu istragu.

U saopštenju se navodi da je Milićević nakon zaustavljanja izdvojen iz kolone i da ga je prilikom ispitivanja jedan pripadnik specijalne policije pesnicom udario u stomak dok su ostali policajci na njega vikali, zahtijevali da ćuti i pitali ga zašto nema "kosovska dokumenta".

Iz ove nevladine organizacije naglašavaju da je Milićević tokom cijele procedure - od zaustavljanja do ispitivanja u potpunosti sarađivao sa policijom i ničim nije izazvao nasilnu reakciju pripadnika policije, te poručuju da su članovi "Aktiva" užasnuti ovim incidentom i najoštrije osuđuju nasilno ponašanje pripadnika specijalnih jedinica.

- Udarac u stomak je čista brutalnost i ničim izazvana prekomerna upotreba sile od specijalnih jedinica policije koja ukazuje na narušeno bezbednosno okruženje na severu Kosova i nekontrolisano delovanje pripadnika policije koje preti produbljivanju krize i mogućoj eskalaciji već narušenog bezbednosnog okruženja na severu Kosova - navedeno je u saopštenju.

Ova organizacija, koja se bavi zagovaranjem, promocijom demokratije i dijalogom u društvu, pozvala je Vladu samoproglašenog Kosova i nadležne institucije da pokrenu hitnu istragu kojom bi se utvrdila odgovornost pripadnika jedinice specijalne policije i time spriječilo ponavljanje sličnih situacija.

- Ovo je posebno opasna situacija uoči isteka roka za izricanje opomena i najave sprovođenja druge faze odluke Vlade Kosova o kažnjavanju vlasnika vozila sa starim registarskim oznakama - ocjenjuje se u saopštenju.

Iz nevladine organizacije "Aktiv" poručili su da će protiv pripadnika specijalnih policijskih snaga biti podnesena prijava policijskom inspektoratu i svim nadležnim organima samoproglašenog Kosova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prijavljeno da je vozač djetetu nudio novac i vožnju Prijavljeno da je vozač djetetu nudio novac i vožnju
Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke
Afera “Roleks” trese Evropu: Ukrali 600 miliona evra, novac trošili na neviđeni luksuz Afera “Roleks” trese Evropu: Ukrali 600 miliona evra, novac trošili na neviđeni luksuz
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    13h 31m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    11h 0m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    10h 18m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    5h 14m
    0
  • Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a
    9h 42m
    0