Спомен-обиљежје за 16 српских бораца из мјесне заједнице Бјелосављевићи

11.06.2024. 21:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Борачка организација општине Соколац и мјесни одбор Бјелосављевићи изградили су спомен-обиљежје за 16 погинулих припадника Војске Републике Српске са подручја ове мјесне заједнице коју чини седам села.

Након иницијативе о изградњи почетком ове године почела је реализација пројекта и прикупљенa потребна документација, ископ темеље урадило је предузеће „Романијапутеви“ са сједиштем у Подроманији код Сокоца, а радови су завршени крајем прошле седмице.

- Израда споменика, облагање мермерним плочама и постављање спомен-плоча урадила је каменорезачка радња `Жељезница гранит` из Источног Новог Сарајева - наведено је у саопштењу соколачке борачке организације.

Спомен-обиљежје погинулим српским борцима изграђено је на локалитету Црквине, у близини Цркве Светог великомученика Прокопија и велике Некрополе стећака на Гласиначком пољу.

Освештање споменика планирано је 21. јула, када се обиљежава празник Светог великомученика Прокопија, који је и слава храма на Гласинцу.

Из Борачке организације општине Соколац подсјећају да је Предсједништво Борачке организације ове општине донијело одлуку да се ураде спомен-плоче за погинуле борце Војске Републике Српске, са подручја мјесних одбора Кнежина и Каљина, тако да ће се и у наредном периоду радити на реализацији овог пројекта.

- На овај начин Борачка организација општине Соколац настоји се одужити борцима погинулим у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату - поручују из ове борачке организације.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије у суботу у Братунцу служи помен убијеним Србима Патријарх Порфирије у суботу у Братунцу служи помен убијеним Србима
Почело обиљежавање Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске Почело обиљежавање Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске
Примопредаја посмртних остатака троје Срба убијених 1999. на Косову Примопредаја посмртних остатака троје Срба убијених 1999. на Косову
Најчитаније
  • Искључења струје у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Палама
    14h 52m
    0
  • Осуђен власник стрељане у коју је ишао Коста К.
    7h 42m
    0
  • Невјероватна прича о чувеном љекару: “Лазина жена ме нашла међу мртвима, а он за мене Хрвата урадио најдрагоцјенију ствар”
    7h 1m
    0
  • Доживотна робија због убиства двогодишње дјевојчице
    5h 36m
    1
  • Испао један од најтежих Новакових ривала на путу до полуфинала Вимблдона
    5h 24m
    0