Спомен-обиљежје за 16 српских бораца из мјесне заједнице Бјелосављевићи

11.06.2024. 21:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Борачка организација општине Соколац и мјесни одбор Бјелосављевићи изградили су спомен-обиљежје за 16 погинулих припадника Војске Републике Српске са подручја ове мјесне заједнице коју чини седам села.

Након иницијативе о изградњи почетком ове године почела је реализација пројекта и прикупљенa потребна документација, ископ темеље урадило је предузеће „Романијапутеви“ са сједиштем у Подроманији код Сокоца, а радови су завршени крајем прошле седмице.

- Израда споменика, облагање мермерним плочама и постављање спомен-плоча урадила је каменорезачка радња `Жељезница гранит` из Источног Новог Сарајева - наведено је у саопштењу соколачке борачке организације.

Спомен-обиљежје погинулим српским борцима изграђено је на локалитету Црквине, у близини Цркве Светог великомученика Прокопија и велике Некрополе стећака на Гласиначком пољу.

Освештање споменика планирано је 21. јула, када се обиљежава празник Светог великомученика Прокопија, који је и слава храма на Гласинцу.

Из Борачке организације општине Соколац подсјећају да је Предсједништво Борачке организације ове општине донијело одлуку да се ураде спомен-плоче за погинуле борце Војске Републике Српске, са подручја мјесних одбора Кнежина и Каљина, тако да ће се и у наредном периоду радити на реализацији овог пројекта.

- На овај начин Борачка организација општине Соколац настоји се одужити борцима погинулим у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату - поручују из ове борачке организације.

Коментари 0
Повезане вијести
Храм у Бјелосављевићима обиљежава крсну славу 21. јула Храм у Бјелосављевићима обиљежава крсну славу 21. јула
Преминуо пуковник ВРС Мирко Зинаић Преминуо пуковник ВРС Мирко Зинаић
Обиљежавање страдања у Братунцу: Данас тугује цијели српски народ Обиљежавање страдања у Братунцу: Данас тугује цијели српски народ
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  18h 15m
  1
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  20h 52m
  0
 • Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО)
  21h 3m
  0
 • Ухапшен помагач терористе Фатона Хајризија
  23h 54m
  0
 • Скандалозан говор градоначелника Дубровника
  12h 48m
  0