Spomen-obilježje za 16 srpskih boraca iz mjesne zajednice Bjelosavljevići

11.06.2024. 21:45
0
IZVOR: srna.rs

Boračka organizacija opštine Sokolac i mjesni odbor Bjelosavljevići izgradili su spomen-obilježje za 16 poginulih pripadnika Vojske Republike Srpske sa područja ove mjesne zajednice koju čini sedam sela.

Nakon inicijative o izgradnji početkom ove godine počela je realizacija projekta i prikupljena potrebna dokumentacija, iskop temelje uradilo je preduzeće „Romanijaputevi“ sa sjedištem u Podromaniji kod Sokoca, a radovi su završeni krajem prošle sedmice.

- Izrada spomenika, oblaganje mermernim pločama i postavljanje spomen-ploča uradila je kamenorezačka radnja `Željeznica granit` iz Istočnog Novog Sarajeva - navedeno je u saopštenju sokolačke boračke organizacije.

Spomen-obilježje poginulim srpskim borcima izgrađeno je na lokalitetu Crkvine, u blizini Crkve Svetog velikomučenika Prokopija i velike Nekropole stećaka na Glasinačkom polju.

Osveštanje spomenika planirano je 21. jula, kada se obilježava praznik Svetog velikomučenika Prokopija, koji je i slava hrama na Glasincu.

Iz Boračke organizacije opštine Sokolac podsjećaju da je Predsjedništvo Boračke organizacije ove opštine donijelo odluku da se urade spomen-ploče za poginule borce Vojske Republike Srpske, sa područja mjesnih odbora Knežina i Kaljina, tako da će se i u narednom periodu raditi na realizaciji ovog projekta.

- Na ovaj način Boračka organizacija opštine Sokolac nastoji se odužiti borcima poginulim u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu - poručuju iz ove boračke organizacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje stradanja u Bratuncu: Danas tuguje cijeli srpski narod Obilježavanje stradanja u Bratuncu: Danas tuguje cijeli srpski narod
Patrijarh Porfirije u subotu u Bratuncu služi pomen ubijenim Srbima Patrijarh Porfirije u subotu u Bratuncu služi pomen ubijenim Srbima
Počelo obilježavanje Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske Počelo obilježavanje Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske
Najčitanije
  • Legenda o Milunu Mimiću
    5h 18m
    9
  • Sjećanje na ubijene civile u selu Presjenica
    4h 22m
    11
  • Bol roditelja ubijenog dječaka Gorana Bozala ne jenjava decenijama
    7h 25m
    1
  • Veliki ulov carinika na prelazu Stara Gradiška: I oni ostali u šoku
    22h 7m
    0
  • Automobil udario dječaka u Bijeljini, ima teške povrede
    20h 20m
    0