Спријечите дехидратацију због врућине

04.06.2022. 12:31
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Вода од нане или вода са наном је напитак који је постао све популарнији. Постоји много разлога зашто је тако брзо ово пиће постало многима омиљено. Укусно је, захтијева мало састојака, садржи минималне количине калорија и шећера, а помаже вам да останете хидрирани.

Нана припада роду биљака менте, групи од око 40 врста мирисних вишегодишњих биљака. Нана се хиљадама година користи као кулинарско биље и у медицинске сврхе.

Вода од нане је освјежавајући и здрав напитак који можете да направите од само два састојка - менте и воде. Најпопуларније врсте нане су метвица и пеперминт. Ако купите свјежу менту у продавници, постоји велика шанса да ће то бити метвица.

Пошто вода од нане често садржи само менту и воду, показало се да има мало калорија и шећера. Двије кашике свежих листова нане садрже само 5 калорија, преносе Новости.

Овај напитак је идеалан освјежавајући начин да останете хидрирани. Вода за пиће подржава ваш метаболизам, тјелесну температуру, циркулацију, али и поред свега тога не уносимо воде колико би требало, па би вода са наном могла да нас мотивише да пијемо више течности.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    željko 05.06.2022. 18:18
    Samo pijem vodu, kad su ovakve vrućine, pijem u neograničenim količinama, a voda iz Nobel uredjaja je tako čista, sviježa i hladna, uživam u svkoj čaši vode.
Повезане вијести
Купци не чекају тропске врелине: Климе грабе већ у априлу Купци не чекају тропске врелине: Климе грабе већ у априлу
Ојачајте имунитет у прелазном периоду Ојачајте имунитет у прелазном периоду
Шта је здравије - уље или свињска маст? Шта је здравије - уље или свињска маст?
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    17h 51m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 9m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 36m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 24m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 45m
    0