Срби на Косову и Метохији у најгорој позицији од 1999. године

03.11.2023. 18:39
0
ИЗВОР: srna.rs

Делегација Српске листе пренијела је данас извјестиоцу Савјета Европе Дори Бакојани да се Срби на Косову и Метохији налазе у најгорој позицији од 1999. године што је, како је оцијењено, директна посљедица антисрпског дјеловања режима Аљбина Куртија.

Делегација Српске листе предвођена предсједником Златаном Елеком и потпредсједником Драгишом Миловићем указала је током састанка у Косовској Митровици да су људска права српског народа угрожена усљед институционалне репресије коју трпе дуже од двије године.

- Свакодневни напади на Србе, Српску православну цркву, отимање имовине, пребијања и малтретирања Срба, као и забрана увоза робе и лекове угрожавају виталне интересе српског народа - истакли су представници Српске листе.

Они су представили на десетине примјера флагрантног кршења права српског народа од Куртијевог режима, које, како су нагласили, прати ћутање међународне заједнице, саопштено је из Српске листе.

- То је апсолутно неприхватљиво, јер се тиме угрожава опстанак Срба на Косову и Метохији“, поручили су представници Српске листе.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом
Срби са иконама Светог Василија и српским тробојкама прошетали кроз Лепосавић Срби са иконама Светог Василија и српским тробојкама прошетали кроз Лепосавић
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    13h 17m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    23h 35m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    11h 50m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    23h 41m
    0
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    47m
    0