Srbi na Kosovu i Metohiji u najgoroj poziciji od 1999. godine

03.11.2023. 18:39
0
IZVOR: srna.rs

Delegacija Srpske liste prenijela je danas izvjestiocu Savjeta Evrope Dori Bakojani da se Srbi na Kosovu i Metohiji nalaze u najgoroj poziciji od 1999. godine što je, kako je ocijenjeno, direktna posljedica antisrpskog djelovanja režima Aljbina Kurtija.

Delegacija Srpske liste predvođena predsjednikom Zlatanom Elekom i potpredsjednikom Dragišom Milovićem ukazala je tokom sastanka u Kosovskoj Mitrovici da su ljudska prava srpskog naroda ugrožena usljed institucionalne represije koju trpe duže od dvije godine.

- Svakodnevni napadi na Srbe, Srpsku pravoslavnu crkvu, otimanje imovine, prebijanja i maltretiranja Srba, kao i zabrana uvoza robe i lekove ugrožavaju vitalne interese srpskog naroda - istakli su predstavnici Srpske liste.

Oni su predstavili na desetine primjera flagrantnog kršenja prava srpskog naroda od Kurtijevog režima, koje, kako su naglasili, prati ćutanje međunarodne zajednice, saopšteno je iz Srpske liste.

- To je apsolutno neprihvatljivo, jer se time ugrožava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji“, poručili su predstavnici Srpske liste.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počela humanitarna akcija za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji Počela humanitarna akcija za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji
Srbi se okupili u Kosovskoj Mitrovici zbog hapšenja Arsenijevića Srbi se okupili u Kosovskoj Mitrovici zbog hapšenja Arsenijevića
Aktivan humanitarni broj 1401 za opremanje Dnevnog centra na Kosmetu Aktivan humanitarni broj 1401 za opremanje Dnevnog centra na Kosmetu
Najčitanije
  • Zemni ostaci Jovana Dučića sahranjeni u Trebinju
    23h 53m
    8
  • Sa tržišta BiH se povlači argeta pašteta čiji je rok 10. septembar 2027. godine
    17h 34m
    0
  • Roditelj gađao flašom direktora škole zato što nije mogao da doveze dijete do same škole!?
    19h 11m
    0
  • Bora Stanković - "Slikar" prolaznosti života i ljudske tragike
    18h 5m
    0
  • SIPA uhapsila pet osoba
    22h 27m
    0