Срби поручили - Тражимо право на живот

22.06.2023. 13:46
0
ИЗВОР: srna.rs

На платоу испред Полицијске станице у Грачаници одржан је миран протест неколико стотина Срба са којег је упућен апел приштинским властима да престану са хапшењима недужних Срба, а међународној заједници да коначно стане у заштиту српског народа који 24 године живи у гетима.

Уз поруке "Ослободите наше људе!" и "Сви смо ми јуче ухапшени - Драгиша Миленковић", мјештани су затражили његово тренутно пуштање на слободу.

Докторка Наташа Прентић Мирић рекла је да да сваки Србин може бити Миленковић, али и да међународна заједница из дана у дан све више тоне у пијесак стида и срама.

- Наш народ нема никаква очекивања од њих јер знамо шта нам мисле. Сваки Србин може бити Драгиша Миленковић - рекла је Мирићева, наглашавајући да се хапсе управо они Срби који су одлучили да остану на својим огњиштима.

Она је поручила да је посљедњи час да међународна заједница и све њене институције и организације признају себи и цијелом свијету шта се дешава на Косову и Метохији.

- Наши недужни сународници морају бити пуштени на слободу, а нама мора бити дата могућност да живимо у миру, слободи и право на живот - рекла је Мирићева.

Предсједник Удружења новинара Србије Живојин Ракочевић рекао је да се Срби са подручја Грачанице од јуче питају како живјети у друштву у коме се питате ко је сљедећи.

- Сабијени смо у гета у која долазе казнене експредиције да хапсе људе. Драгиша Миленковић је само један од Срба који на правди Бога леже у затворима - Ненад Арсић из Чаглавице, Душко Арсић из Матичана, Милорад Ђоковић из Витомирице, Горан Колић из Добротина, Зоран Станишић из Словиња, Зоран Ђокић из Пећи, Златан Крстић из Неродимља и Гаврило Милосављевић из Истока. Тражимо да међународна заједница заштити наша гета! - нагласио је Ракочевић.

Зло које Срби јужно од Ибра трпе 23 године, сада се, каже он, прелило на сјевер покрајине, а јучерашњим хапшењем Миленковића ухапшена је Грачаница, њених 700 година, слобода и демократија и наше право на живот.

- Важно је да одавде поручимо да упркос хапшењима не продајете своја имања јер ће слобода доћи онима који се моле за њу - поручио је Ракочевић и позвао окупљене да не дозволе да се догоди било какав инцидент.

Окупљање Срба у Грачаници протекло је уз велико присуство припадника РОСУ јединице који су два сата прије почетка протеста у великом броју стигли борним колима у двориште Полицијске станице у Грачаници.

Није одржано најављено обиљежавање 25 година од отмице српских рудара које су албански терористи присилно одвели из фабричког круга угљенокопа "Белаћевац" Термоелектране "Обилић" на Косову и Метохији.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    17h 25m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    16h 14m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    18h 51m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    18h 56m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    18h 24m
    0