Срби са Косова и Метохије стигли на посљедњи испраћај епископу Атанасију

06.03.2021. 12:28
0
ИЗВОР: vijestisrpske.com

Међу многобројним вјерницима у Требиње су стигла три младића са Косова и Метохије, како би присуствовали сахрани умировљеном епископу захумско-херцеговачком Атанасију, који нас је напустио прије два дана након борбе са вирусом корона.

Владика Атанасије је оставио неизбрисив траг на духовни живот Херцеговине, али и слови за једаног од најбољих савремених теолога и ауторитета у православном свијету.

Чим су чули за смрт владике, ова три младића су се из Косовске Митровице одмах запутили ка Требињу, како би се поклонили над ковчегом једног од највећих теолога овога доба – владици Атанасију.

- Владика Атанасије је много значио нама на Косову и Метохији иако он није био владика нама у  Рашко-призренској епархији он се према нама понашао као родитељ, свој српској дјеци на Косову и Метохији. Једноставно онога дана када смо чули да је болестан и да се он упокојио, сви смо осјећали тугу. Слава богу имали смо могућности а и жеље и воље  да дођемо да испратимо нашег владику на пут код Господа Бога коме је цијели свој живот посветио – поручио је Владимир из Косовске Митровице.

 За портал  Требиње 24, Владимир је казао да је због вируса корона било тешко доћи и да му је искрено жао што посљедњем испраћају нису могли да присуствују свештеници и монаси са Косова и Метохије.

- Свака особа на Косову и Метохији може лично да посвједочи шта је нама владика Атанасије значио. Искрено жао ми је што више људи није дошло са Косова да испрати нашег владику Атанасија у царство небеско – поручио је Владимир.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    5h 2m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    17h 39m
    2
  • Крађа у Палама
    3h 20m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    21h 27m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    21h 11m
    0