Срби се и данас окупили у Звечану и Лепосавићу

10.06.2023. 11:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Срби су се и данас окупили код општинских зграда у Лепосавићу и Звечану, протестујући због нелегалних градоначелника у општинама на сјеверу и присуства специјалаца тзв. косовске полиције.

У Лепосавићу је јутро мирно, а амерички војници Кфора и даље дежурају око општинске зграде у којој се налази новоименовани градоначелник Љузљим Хетеми, који је изабран на недавним локалним изборима које су Срби бојкотовали и на које је изашло нешто више од три одсто грађана.

Осим Кфора, иза зграде, на мјесту гдје се такође може изаћи из општинске зграде и даље су два возила специјалних јединица тзв. косовске полиције.

Бодљикава жица је уклоњена, али и даље се може видјети уролана у близини, преносе српски портали на Косову и Метохији.

Грађани Звечана протестују 13. дан заредом и не одустају од захтјева да се специјалне јединице полиције повуку и да се радницима општине омогући несметан повратак на радна мјеста.

Припадници Кфора су прије неколико дана дјелимично уклонили бодљикаву жицу, која се налазила на путу до општинске зграде, док је на улици остала метална ограда која раздваја грађане од припадника Кфора.

У понедјељак, 29. маја, током протеста у Звечану дошло је до сукоба између специјалаца косовске полиције и припадника КФОР-а са грађанима Србима.

Том приликом повријеђено је више од 50 Срба и више од 20 припадника међународне мировне мисије.

Срби који су протеклих дана мирно протестовали у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, захтијевају да специјалне јединице тзв. косовске полиције напусте све четири општине и да албански градоначелници не улазе у зграде општина.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 46m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    2h 10m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    23h 3m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    16h 54m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    2h 4m
    0