Србија данас против Финске

05.09.2022. 11:32
0
ИЗВОР: Танјуг

Кошаркашка репрезентација Србије данас игра против Финске, а селектор Светислав Пешић уочи меча каже да је Финска посљедњих година постала једна озбиљна репрезентација.

Они полако постају њихови национални јунаци. Прати их публика и врло их поштују. Оваква Европска првенства доживљавају као посебан изазов и ми сви то знамо, рекао је Пешић.

- Финска је права екипа са великим карактером. Технички су много напредовали и много верују у свог тренера и није ни чудо да су јуче тако презентовали против Пољске једну модерну кошарку - рекао је Пешић и додао да им је данашњи дан био изузетно важан:

- Слободан дан смо искористили за један тренинг који је био добар. Увек када су овакви тренинзи фали један добар тренинг. Дугачки су ови турнири и важно је задржати тензију, озбиљност и приступ.

На питање да ли је задовољан приступом својих играча, Пешић је имао интересантан одговор.

- Добро је ово питање да ја могу нешто о играчима да кажем јер углавном ви питате играче да ли су они задовољни са тренером. Све се променило, да ја дођем у прилику да кажем нешто о играчима. То је заиста велико задовољство. Врло сам задовољан њиховим приступом, односом и њиховом комуникацијом приватно и свакако на терену. Њихова комуникација је најважнија на терену. Они су стварно посвећени, желе да сваки дан буду бољи и то ми заиста прија - рекао је Пешић и додао да га приступ играча мотивише:

- Нико не пита ко мотивише тог тренера. Тренер живи од тога да оно што постави пред играче да то они могу да изврше. Не да изврше зато што се мора, него да се изврши са великим ентузијазмом и тај енузијазам заиста имамо.

Селектор Финаца Ласи Туови има 35 година и био је дијете док је наш селектор освајао трофеје.

Главно питање пред овај меч је: искуство или младост.

- Искуство није квалитет када не знаш да га искористиш. Искуство постаје квалитет када знаш да га искористиш - закључио је Пешић.

Србија данас игра са Финском од 21 час.

Након тога слиједе дуели са Израелом у уторак (21.00), као и Пољском у четвртак у истом термину.

Коментари 0
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    20h 59m
    3
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    22h 37m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    18h 45m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    15h 52m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    18h 50m
    0