Србија: Од данас настава на даљину за старије основце и средњошколце

30.11.2020. 09:34
0
ИЗВОР: Срна

У Србији основци од петог до осмог разреда и ученици средњих школа од данас ће наставу пратити онлајн због погоршања епидемиолошке ситуације, а млађи основци, од првог до четвртог разреда, настављају да иду у школу.

Одлуком Владе Србије, на препоруку Кризног штаба, старији основци и средњошколци наставу на даљину имаће до почетка зимског распуста 21. децембра.

Министарство просвјете Србије је у допису школама навело је да ће и оцјењивање бити на даљину.

- Оцене које су ученици добили у току непосредног образовно-васпитног рада од почетка ове школске године и подаци о напредовању ученика и оцене које ће ученици добити у периоду до завршетка првог полугодишта омогућиће извођење закључне оцене - прецизирали из овог министарства.

У допису се наводи да ће наставник самостално планирати оцјењивање и одлучивати да ли се писмени задаци, планирани у наредном периоду, могу реализовати путем наставе на даљину, те да ће уколико то није могуће, писмене задатке радити у другом полугодишту.

Из Министарства су додали да се, уколико је ученик незадовољан приједлогом закључне оцјене, на крају полугодишта за њега може организовати одговарање у школи уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    18h 33m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    22h 21m
    5
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 26m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    7h 50m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    20h 43m
    0