Србија поново шампион Европе

27.06.2021. 22:44
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Финале је почело веома нервозно на обје стране. Доста проблема су обје репрезентације имале у нападу, гдје је било доста промашаја, а онда је Србија успјела да погоди неколико шутева за три поена, па је наставила са погоцима и успјела је да се одлијепи на 18:11.

Ипак, услиједила је серија Француске која је успјела да изједначи на 18:18 у 13. минути. У тим тренуцима Србија је појачала игру у одбрани. Соња Васић је погодила два шута за три поена а онда је Ивоне Андерсон додала свој допринос у серији  13:0 за вођство 31:18.

Финале је почело веома нервозно на обје стране. Доста проблем су обје репрезентације имале у нападу, гдје је било доста промашаја, а онда је Србија успјела да погоди неколико шутева за три поена, па је наставила са погоцима и успјела је да се одлијепи на 18:11.

Слика

Ипак, услиједила је серија Француске која је успјела да изједначи на 18:18 у 13. минути. У тим тренуцима Србија је појачала игру у одбрани. Соња Васић је погодила два шута за три поена а онда је Ивоне Андерсон додала свој допринос у серији 13:0 за вођство 31:18.

Репрезентација Француске је узвратила преко Вукосављевићева серијом 8:0 и пришла на 26:31 чиме се отишло на одмор.

Слика

Србија је други дио отворила сјајном одбраном што је крунисала на другој страни. Двије тројке и још два квалитетна напада су донијеле серију 10:0 па је Србија стигла до 41:26. Имала је екипа Марине Маљковић  плус 18 (46:28), а онда је превише гријешила у нападу. Нису имале Српкиње рјешења па је Француска  до краја трећег периода смањила на 40:48.

Серију промашаја прекинула је Ивоне Андерсон која је Србију вратила на двоцифрену предност. Тамнопута кошаркашица је преузела одговорност па је одржавала разлику својим поенима. Управо је Андерсон била најбоља са 18 поена, док је Јелена Брукс додала 15. У тиму Француске Вукосављевић је имала 15 поена.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Van stada 27.06.2021. 23:08
    Meni je najvaznije da su jedna Bosnjakina, 9 srpkinja i ona rodjena Bosanka 6. u Evropi. Ipak je to svima nama najbitnije.
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    17h 19m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    17h 1m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    17h 55m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    14h 50m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    13h 52m
    0