Србија све ближа увођењу ковид пропусница

23.08.2021. 12:12
0
ИЗВОР: СРНА

Кризни штаб за борбу против вируса корона на сутрашњем засиједању тог тијела ићи ће у правцу увођења ковид пропусница, најавио је замјеник директора Универзитетског клиничког центра у Нишу Радмило Јанковић.

Коментаришући драстичан пораст броја новообољелих од вируса корона и убрзано пуњење болница, Јанковић је поручио да је крајње вријеме да се нешто уради како би се епидемија обуздала.

-Нешто мора да се учини. Мислим да смо достигли максимум са вакцинацијом, не мислим да се сада може још много тога учинити апелима- рекао је Јанковић за РТС.

Он сматра да је нецивилизацијски да медицинско особље које не жели да се имунизује у болници зарази пацијенте који због здравствених разлога не могу да се вакцинишу.

Нагласивши да у Србији тренутно има готово 1.000 пацијената на болничком лијечењу, Јанковић је упозорио да ће здравствени систем бити оптерећен упркос томе што је отворена и нова ковид болница у Новом Саду.

Говорећи о почетку школске године, он је оцијенио да, ако то буде неопходно, треба извршити и неку врсту притиска на просвјетне раднике да се вакцинишу, што би, како каже, могло да мотивише и родитеље да пристану да се њихова дјеца вакцинишу.

Према посљедњим подацима, највише вакцинисаних у Србији је у категорији између 70 и 79 година, у којој је бар једном дозом имунизовано 78,6 одсто те популације.

У доби између 18 и 24 године вакцинисано је 15 одсто, а 33,6 одсто међу грађанима старости између 25 и 49 година.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    22h 13m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    20h 15m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    19h 8m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    18h 16m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    19h 13m
    0