Србија уз сјајног Јокића и Богдановића побиједила Литванце

10.08.2019. 23:13
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Кошаркашка репрезентација Србије побиједила је селекцију Литваније са 72-68 у другом припремном мечу пред Свјетско првенство у Кини.

Јунаци утакмице су свакако Никола Јокић и Богдан Богдановић који су у задњој четвртини довели Србију у предност што је било довољно за побједу.

Прву четвртину убједљиво су узели Литванци, а резултат је послије 10 минута игре био 14:23.

У другој четвртини Србија је мало смањила предност Литванаца али се на полувријеме отишло са шест поена мање, односно 29-35.

У трећој четвртини Србија је у неколико наврата изједначила резултат али су литванци у своју корист ријешили и трећу четвртину, 56-59.

Изабраници Александра Ђорђевића у досадашњем дијелу припрема одиграли су И ревијалну утакмицу против Борца из Чачка и меч против Финске у Зрењанину.

Оба сусрета Србијаје добила убједљиво, с тим што је против Финаца било доста осцилација у игри, што је и нормално за овај период припрема.

Србију за три дана очекује меч против Литваније у Каунасу. Послије тога "Орлови" путују на Акрополис куп у Грчку, на којем ће играти против Грчке, Италије и Турске.

Потом слиједи пут у Кину (20. август) гдје ће репрезентативци имати посљедњи три провјере – против Италије, Француске и Новог Зеланда.

Свјетско првенство у Кини на програму је од 31. августа до 15. септембра, а Србија игра у групи са репрентацијама Италије, Филипина и Анголе.

 

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    21h 52m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    6h 28m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    5h 44m
    0
  • Данас Марковдан
    10h 10m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    4h 24m
    0