Срђан Ђоковић: Политичари неће одлучивати о најбољем спортисти свијета

08.01.2022. 18:45
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић још једном је добио подршку из главог града Србије, Београда.

На скупу који је трећи дан узастопно организовала његова породица, поново су се окупили бројни грађани, а отац Срђан је поновио да је срамота како се односе према његовом сину.

– Ово што раде Новаку четири дан, стварно је срамота. Згрожен сам! Најчистијем и најздравијем човјеку на свијету, који је водио рачуна о сваком детаљу, о сваком човјеку да га не увриједи. Да свима буде привржен, свим нацијама и вјерама, сви су они наша браћа и сестре, а они се тако понашају. Јесте ли видјели снимак колико се људи данас скупило испред тог затвора у ком је Новак? Са хармоникама и српским ношњама, играло се коло. Новак то не види, јер снимци који су објављени како им маше су од прошле године. Сада су га ставили да гледа у зид. Али, ништа му не могу. Издржаће још мало - поручио је Срђан.

Он је затим истакао да сви чекају одлуку суда. Она би требало да буде донијета у поноћ између недјеље и понедјељка.

Ђоковићу је по доласку у Мелбурну поништена виза због наводне непотпуне документације, а српски тенисер је након испитивања пребачен у хотел за мигранте.

– Хтјели су да помјере одлуку за још неколико дана. Али, суочили су се са великом петицијом нашег народа да то мора да се заврши у понедјељак. Сутра увече по нашем времену, око поноћи. Ако Суд одлучи да мора да изађе, он ће изаћи из Аустралије. Ако одлучи да остане, он ће остати. Али неће политичари да одлучују о најбољем спортисти свих времена. Не може да се зове отворен турнир, када је затворен - истакао је Срђан.

Отац је истакао да га радује све већа подршка.

– Чули сте за Кирјоса, он је био као против Новака, али му је и он дао подршку. Исто и министарка спорта Француске, да може и без вакцине да игра на Ролан Гаросу. Сви су уз нашег Новака!

Мајка Дијана се захвалила свима који су дошли.

– Хвала вам што сте дошли и по оваквом времену. Знам да ноћима не спавате због њега, да због њега нисте кували ручкове када он игра. Молим вас да му кроз молитву пошаљемо снагу да он превазиђе ово шта га је снашло у Аустралији - поручила је мајка.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 11m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 3m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    16h 54m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    11h 46m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    20h 39m
    0