Срђан Кочић: Пуна дворана је доказ да играмо квалитетну кошарку

05.10.2022. 09:30
0
ИЗВОР: katera.news

У протеклих неколико дана спортисти у Источном Сарајеву већ су почели играти прве утакмицама у оквиру нове сезоне. 

Кошаркашки клуб „Славија” привлачи много пажње и на списку је  потенцијалних премијерлигашких клубова у граду Источно Сарајево.

Званичне информације о почетку  сезоне још нису познате, а хоће ли будући премијерлигаши добити подршку Града и хоће ли кошаркаши оправдати свој статус у тиму, рећи ће нам Срђан Кочић. 

Срђан Кочић ново је име у редовима КК „Славија”. Овај двадесетдвогодишњак играо је унеколико познатих клубова као што су  „Топ Баскет” - Градишка, „Спарс” - Сарајево , „Будућност” -  Подгорица, „ Игокеа” - Александровац , „Борац” из Бањалуке , а прошлу сезону играо је у „Војводини” из Новог Сада.

Наиме, поред Срђана, овај клуб је довео и два Американца, која ће такође, дати свој допринос у „Славији”.

Кочић је своје прве кошаркашке кораке научио у Градишци, у којој је и рођен.

Како каже за Катеру, „Славију” је одабрао јер је желио боље услове , а пронашао их је у Источном Сарајеву.

- Када је у питању моја кошаркашка каријера, желио сам промјену. Хтио сам да се развијам на други начин како бих добио другу улогу у односу на протекле године, а КК „Славија” и тренер Срђан Станић су ми пружили прилику за то - наводи Кочић.

Према његовим ријечима, посебна водиља према овом клубу биле су му завршне утакмице „соколова”, те препуна дворана у Источном Сарајеву.

- Специјално  задовољство сваком спортисти представња играње испред домаћих навијача. Снимке које сам видио су ми доказали да грађани воле кошарку и то ђе оставило без текста - истиче Кочић.

Кочић је у пријатном разговору истакао да се спортисти врло млади одвајају од породице и крећу професионално да се баве спортом, што, према његовом мишљењу, представља оптерећење за развој сваког појединца.

- Спорт има своје предности и мане, али признаћу, више бих волио да сам се  „играо” , него што сам са 14 година упознао озбиљну страну спорта. Знам много примјера гдје млади, односно дјеца, одустају због напорних тренинга и неразумијевања родитеља. Такође, некада је и школа у другом плану, па је и то један од разлога што не би требало прерано ући у такву „машину” - рекао је он.

Како наводи, кошарку је почео тренирати како би испунио слободно вријеме, а како тврди, данашња дјеца и не знају за спорт, јер су све више окренута мобилним телефонима.

- Живимо убрзаним начином живота, технологија је свуда око нас, родитељи настоје зарадити што више новца за пристојан живот, па није ни чудо што се дјеца окрећу дигиталном свијету, а не спорту - рекао је он.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Говорећи о својој каријери, Кочић је похвалио рад управе КК „Славије“, али и својих саиграча у којима је, према његовим ријечима, одмах пронашао пријатеље.

- Кошарка је профитабилан спорт, али када живите у Српској, нужно је да имате примарни посао. Управа клуба се труди да промијени чињеницу да се од спорта  може живјети и мислим да су на добром путу - рекао је он и додао да се у Источном Сарајеву осјећа јако пријатно.

Он додаје да је њему, као и сваком играчу, најважнија подршка домаће публике, те да се нада да ће и дворана у Источном Сарајеву бити пуна током сезоне.

- Овај град и клуб су поставили велике стандарде. Навијачи и љубитељи кошарке сигурно могу да очекују добре партије, а оно што је најважније је да костур тима чине грађани Источног Сарајева, тако да подршка, сигуран сам, неће изостати - закључио је Кочић.

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    22h 45m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    20h 14m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    14h 28m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    19h 32m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    10h 40m
    0