Srđan Kočić: Puna dvorana je dokaz da igramo kvalitetnu košarku

05.10.2022. 09:30
0
IZVOR: katera.news

U proteklih nekoliko dana sportisti u Istočnom Sarajevu već su počeli igrati prve utakmicama u okviru nove sezone. 

Košarkaški klub „Slavija” privlači mnogo pažnje i na spisku je  potencijalnih premijerligaških klubova u gradu Istočno Sarajevo.

Zvanične informacije o početku  sezone još nisu poznate, a hoće li budući premijerligaši dobiti podršku Grada i hoće li košarkaši opravdati svoj status u timu, reći će nam Srđan Kočić. 

Srđan Kočić novo je ime u redovima KK „Slavija”. Ovaj dvadesetdvogodišnjak igrao je unekoliko poznatih klubova kao što su  „Top Basket” - Gradiška, „Spars” - Sarajevo , „Budućnost” -  Podgorica, „ Igokea” - Aleksandrovac , „Borac” iz Banjaluke , a prošlu sezonu igrao je u „Vojvodini” iz Novog Sada.

Naime, pored Srđana, ovaj klub je doveo i dva Amerikanca, koja će takođe, dati svoj doprinos u „Slaviji”.

Kočić je svoje prve košarkaške korake naučio u Gradišci, u kojoj je i rođen.

Kako kaže za Kateru, „Slaviju” je odabrao jer je želio bolje uslove , a pronašao ih je u Istočnom Sarajevu.

- Kada je u pitanju moja košarkaška karijera, želio sam promjenu. Htio sam da se razvijam na drugi način kako bih dobio drugu ulogu u odnosu na protekle godine, a KK „Slavija” i trener Srđan Stanić su mi pružili priliku za to - navodi Kočić.

Prema njegovim riječima, posebna vodilja prema ovom klubu bile su mu završne utakmice „sokolova”, te prepuna dvorana u Istočnom Sarajevu.

- Specijalno  zadovoljstvo svakom sportisti predstavnja igranje ispred domaćih navijača. Snimke koje sam vidio su mi dokazali da građani vole košarku i to đe ostavilo bez teksta - ističe Kočić.

Kočić je u prijatnom razgovoru istakao da se sportisti vrlo mladi odvajaju od porodice i kreću profesionalno da se bave sportom, što, prema njegovom mišljenju, predstavlja opterećenje za razvoj svakog pojedinca.

- Sport ima svoje prednosti i mane, ali priznaću, više bih volio da sam se  „igrao” , nego što sam sa 14 godina upoznao ozbiljnu stranu sporta. Znam mnogo primjera gdje mladi, odnosno djeca, odustaju zbog napornih treninga i nerazumijevanja roditelja. Takođe, nekada je i škola u drugom planu, pa je i to jedan od razloga što ne bi trebalo prerano ući u takvu „mašinu” - rekao je on.

Kako navodi, košarku je počeo trenirati kako bi ispunio slobodno vrijeme, a kako tvrdi, današnja djeca i ne znaju za sport, jer su sve više okrenuta mobilnim telefonima.

- Živimo ubrzanim načinom života, tehnologija je svuda oko nas, roditelji nastoje zaraditi što više novca za pristojan život, pa nije ni čudo što se djeca okreću digitalnom svijetu, a ne sportu - rekao je on.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Govoreći o svojoj karijeri, Kočić je pohvalio rad uprave KK „Slavije“, ali i svojih saigrača u kojima je, prema njegovim riječima, odmah pronašao prijatelje.

- Košarka je profitabilan sport, ali kada živite u Srpskoj, nužno je da imate primarni posao. Uprava kluba se trudi da promijeni činjenicu da se od sporta  može živjeti i mislim da su na dobrom putu - rekao je on i dodao da se u Istočnom Sarajevu osjeća jako prijatno.

On dodaje da je njemu, kao i svakom igraču, najvažnija podrška domaće publike, te da se nada da će i dvorana u Istočnom Sarajevu biti puna tokom sezone.

- Ovaj grad i klub su postavili velike standarde. Navijači i ljubitelji košarke sigurno mogu da očekuju dobre partije, a ono što je najvažnije je da kostur tima čine građani Istočnog Sarajeva, tako da podrška, siguran sam, neće izostati - zaključio je Kočić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milan treba našu pomoć – pozovi 17047 Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
Preminula Vera Grgić Preminula Vera Grgić
Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    22h 41m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    13h 1m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    23h 25m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    2h 14m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    2h 8m
    0