Срђан Средојевић трчи за Милоша Божовића

18.03.2023. 13:46
0
ИЗВОР: sportdc.net

Припадник Оружаних снага Босне и Херцеговине и наш суграђанин Срђан Средојевић, одлучио је да прољећне трке, на којима ће наступити, посвети свом суграђанину Милошу Божовићу.

Средојевић, велики хуманитарац, који иза себе има већи број хуманитарних акција, а истовремено и завршене изузетно захтјевне војне трке, попут Cambrian patrol u Velsu, недавно је трчао Сплитски маратон, а сада је пред њим "Требиње вертикал", изузетно захтјевна трка.

Ради се о трци у Требињу у којој се креће од чувеног Арсланагића моста и вертикалним успоном се пење на Леотар. Средојевић ће наступити наредног викенда на њој, а одлучио је и да његово трчање има хуманитарни карактер, па је организовао "продају километара" за Милоша. Сви заинтересовани могу му се јавити на број телефона 066 723 760. 

Његов трансакцијски рачун је 551000-99999999-32 UniCredit Bank, уз сврху уплате Помоћ за лијечење Милоша Божовића.

Требињски Вертикал креће са обале ријеке Требишњице (274m/nv), поред Перовића-Арсланагића моста, а циљ трке ја на врху планине Леотар. (1228m/nv). Ради се о једној од дисциплина у тзв. небеском трчању – Вертикални километар. Трке са 1.000 метара укупног вертикалног успона преко различитог терена са значајним нагибом, али које не прелазе дужину од пет километара уз дозвољено одступање од 5%. Дужина требињске углавном кршевите стазе је 5200 метара док висинска разлика износи око 960 метара.

Коментари 0
Повезане вијести
Вечерас музичко-поетско вече за нашег Милоша Вечерас музичко-поетско вече за нашег Милоша
Власенички одбојкаши играју хуманитарни турнир за Милоша Божовића Власенички одбојкаши играју хуманитарни турнир за Милоша Божовића
Ученици и запослени ЈУ Средњошколског центра „Источна Илиџа“ у хуманој мисији (ФОТО) Ученици и запослени ЈУ Средњошколског центра „Источна Илиџа“ у хуманој мисији (ФОТО)
Најчитаније
 • Годишњица НАТО агресије на СР Југославију (ВИДЕО)
  3h 54m
  2
 • Лана Лубура и Александар Вуковић најбољи спортисти општине Источна Илиџа у 2022. години (ФОТО)
  21h 14m
  0
 • Прасићи опет поскупјели
  8h 56m
  0
 • Пронађена опојна дрога и оружје у Источном Новом Сарајеву
  2h 31m
  2
 • Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
  20h 15m
  0