Срђан Средојевић трчи за Милоша Божовића

18.03.2023. 13:46
0
ИЗВОР: sportdc.net

Припадник Оружаних снага Босне и Херцеговине и наш суграђанин Срђан Средојевић, одлучио је да прољећне трке, на којима ће наступити, посвети свом суграђанину Милошу Божовићу.

Средојевић, велики хуманитарац, који иза себе има већи број хуманитарних акција, а истовремено и завршене изузетно захтјевне војне трке, попут Cambrian patrol u Velsu, недавно је трчао Сплитски маратон, а сада је пред њим "Требиње вертикал", изузетно захтјевна трка.

Ради се о трци у Требињу у којој се креће од чувеног Арсланагића моста и вертикалним успоном се пење на Леотар. Средојевић ће наступити наредног викенда на њој, а одлучио је и да његово трчање има хуманитарни карактер, па је организовао "продају километара" за Милоша. Сви заинтересовани могу му се јавити на број телефона 066 723 760. 

Његов трансакцијски рачун је 551000-99999999-32 UniCredit Bank, уз сврху уплате Помоћ за лијечење Милоша Божовића.

Требињски Вертикал креће са обале ријеке Требишњице (274m/nv), поред Перовића-Арсланагића моста, а циљ трке ја на врху планине Леотар. (1228m/nv). Ради се о једној од дисциплина у тзв. небеском трчању – Вертикални километар. Трке са 1.000 метара укупног вертикалног успона преко различитог терена са значајним нагибом, али које не прелазе дужину од пет километара уз дозвољено одступање од 5%. Дужина требињске углавном кршевите стазе је 5200 метара док висинска разлика износи око 960 метара.

Коментари 0
Повезане вијести
Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Са вјером у Веру – Одржано хуманитарно вече за нашу суграђанку (ФОТО) Са вјером у Веру – Одржано хуманитарно вече за нашу суграђанку (ФОТО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 37m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 29m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 20m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    18h 5m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    9h 12m
    4