Srđan Sredojević trči za Miloša Božovića

18.03.2023. 13:46
0
IZVOR: sportdc.net

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i naš sugrađanin Srđan Sredojević, odlučio je da proljećne trke, na kojima će nastupiti, posveti svom sugrađaninu Milošu Božoviću.

Sredojević, veliki humanitarac, koji iza sebe ima veći broj humanitarnih akcija, a istovremeno i završene izuzetno zahtjevne vojne trke, poput Cambrian patrol u Velsu, nedavno je trčao Splitski maraton, a sada je pred njim "Trebinje vertikal", izuzetno zahtjevna trka.

Radi se o trci u Trebinju u kojoj se kreće od čuvenog Arslanagića mosta i vertikalnim usponom se penje na Leotar. Sredojević će nastupiti narednog vikenda na njoj, a odlučio je i da njegovo trčanje ima humanitarni karakter, pa je organizovao "prodaju kilometara" za Miloša. Svi zainteresovani mogu mu se javiti na broj telefona 066 723 760. 

Njegov transakcijski račun je 551000-99999999-32 UniCredit Bank, uz svrhu uplate Pomoć za liječenje Miloša Božovića.

Trebinjski Vertikal kreće sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića-Arslanagića mosta, a cilj trke ja na vrhu planine Leotar. (1228m/nv). Radi se o jednoj od disciplina u tzv. nebeskom trčanju – Vertikalni kilometar. Trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od pet kilometara uz dozvoljeno odstupanje od 5%. Dužina trebinjske uglavnom krševite staze je 5200 metara dok visinska razlika iznosi oko 960 metara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke
Sa vjerom u Veru – Održano humanitarno veče za našu sugrađanku (FOTO) Sa vjerom u Veru – Održano humanitarno veče za našu sugrađanku (FOTO)
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    15h 31m
    0
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    2h 34m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    23h 6m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    13h 53m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    21h 4m
    0