Srđan Sredojević trči za Miloša Božovića

18.03.2023. 13:46
0
IZVOR: sportdc.net

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i naš sugrađanin Srđan Sredojević, odlučio je da proljećne trke, na kojima će nastupiti, posveti svom sugrađaninu Milošu Božoviću.

Sredojević, veliki humanitarac, koji iza sebe ima veći broj humanitarnih akcija, a istovremeno i završene izuzetno zahtjevne vojne trke, poput Cambrian patrol u Velsu, nedavno je trčao Splitski maraton, a sada je pred njim "Trebinje vertikal", izuzetno zahtjevna trka.

Radi se o trci u Trebinju u kojoj se kreće od čuvenog Arslanagića mosta i vertikalnim usponom se penje na Leotar. Sredojević će nastupiti narednog vikenda na njoj, a odlučio je i da njegovo trčanje ima humanitarni karakter, pa je organizovao "prodaju kilometara" za Miloša. Svi zainteresovani mogu mu se javiti na broj telefona 066 723 760. 

Njegov transakcijski račun je 551000-99999999-32 UniCredit Bank, uz svrhu uplate Pomoć za liječenje Miloša Božovića.

Trebinjski Vertikal kreće sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića-Arslanagića mosta, a cilj trke ja na vrhu planine Leotar. (1228m/nv). Radi se o jednoj od disciplina u tzv. nebeskom trčanju – Vertikalni kilometar. Trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od pet kilometara uz dozvoljeno odstupanje od 5%. Dužina trebinjske uglavnom krševite staze je 5200 metara dok visinska razlika iznosi oko 960 metara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Miloš Božović se vratio iz Moskve Miloš Božović se vratio iz Moskve
Miličević i Vuković stigli do Foče i prikupili određeni novac za liječenje male Magdalene Miličević i Vuković stigli do Foče i prikupili određeni novac za liječenje male Magdalene
Članovi Udruženja „Grobari Pale“ posjetili našu Magdalenu (FOTO) Članovi Udruženja „Grobari Pale“ posjetili našu Magdalenu (FOTO)
Najčitanije
 • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
  12h 35m
  1
 • Teška nesreća u Sarajevu: Jedna djevojka poginula, dvije teško povrijeđene
  21h 10m
  0
 • Sutra mirni skup na mjestu gdje je stradala Azra Spahić (FOTO)
  12h 3m
  1
 • Godišnjica rođenja srpskog pjesnika Alekse Šantića
  13h 5m
  0
 • Vučević novi predsjednik SNS-a
  17h 10m
  0